Građani protiv izgradnje kanala, vlada izvela vojsku

Specijalne policijske snage i vojska Nikaragve ispalili su gumene metke i bacili suzavac na demonstrante koji su blokirali auto put u južnom delu Nikaragve, jer se protive izgradnji kanala izmedju Tihog okeana i Karipskog mora.

Specijalne policijske snage i vojska Nikaragve ispalili su gumene metke i bacili suzavac na demonstrante koji su blokirali auto put u južnom delu Nikaragve, jer se protive izgradnji kanala izmedju Tihog okeana i Karipskog mora.

Uhapšeno je 30 ljudi, a 20 je u sukobima povredjeno, uključujući 15 policajaca. Snage bezbednosti bile su primorane da upotrebe silu jer posle nedelju dana pregovora nisu uspeli da nagovore žitelje da odlokiraju auto put nedaleko od El Tule, grada na 400 kilometara od prestonice Managve, saopštila je policija.

Jedan od žitelja izjavio je da je besan jer je na Božić policija upotrebila silu da bi ih rasterala sa njihovih poseda. Zbog izgradnje kanala, vrednog 50 milijardi dolara, biće izvršena eksproprijacija zemljišta.

Predsednik Nikaragve Danijel Ortega izjavio je da će vlasnici zemljišta dobiti obeštećenje. Vlada Nikaragve zajedno sa kineskom kompanijom gradi kanal, koji treba da bude dug 278 kilometara i koji bi, prema planovima, trebalo da bude u funkciji do 2019. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.

VIDEO: Izrael počeo kopnenu invaziju na Liban

Izraelska vojska (IDF) počela je pogranične kopnene operacije u južnom Libanu protiv militantne grupe Hezbolah i infrastrukture koja se nalazi duž severne granice Izraela, objavio je Tajms o Izrael.