Poljska: U požarima za Božić poginulo 14 ljudi

U požarima na Badnje veče i Božić u Poljskoj poginulo je 14 ljudi, a 27 je povređeno.
U požarima na Badnje veče i Božić u Poljskoj poginulo je 14 ljudi, a 27 je povređeno.

Ovo je najcrnja statistika poljskih vatrogasaca za poslednjih nekoliko godina, saopštila je danas Državna vatrogasna straža.

"Ovo su sigurno najtragičniji praznici u poslednjih nekoliko godina. U proseku je proteklih godina u požarima tokom praznika ginulo u celoj Poljskoj oko osmoro ljudi. Ne pamtim ovako tragičnu statistiku. Ceo dan je pred nama i plašim se da crni bilans nije konačan", kazao je danas portparol Glavne komande poljskih vatrogasaca Pavel Frontčak.

Od početka božićnih praznika poljski vatrogasci izlazili su na teren u 1.700 intervencija. Od toga je bilo 460 požara u kojima je poginulo 14 ljudi, među njima i osmogodišnje dete, u požaru u jednom stanu u Poznanju.

"Noćni požari obično se primete kasno i šanse da nekoga iz požara spasimo smanjuju se praktično do nule", kazao je Frontčak i ponovo apelovao na Poljake da osvetljenje jelke i svetleće dekoracije stana isključe preko noći i kada odlaze od kuće.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.

VIDEO: Izrael počeo kopnenu invaziju na Liban

Izraelska vojska (IDF) počela je pogranične kopnene operacije u južnom Libanu protiv militantne grupe Hezbolah i infrastrukture koja se nalazi duž severne granice Izraela, objavio je Tajms o Izrael.