NATO: Nismo pretnja Rusiji

NATO ne predstavlja pretnju za Rusiju i zalaže se za konstruktivan odnos sa Moskvom, izjavila je portparolka NATO Oana Lungesku ruskoj agenciji Sputnik. 

NATO ne predstavlja pretnju za Rusiju i zalaže se za konstruktivan odnos sa Moskvom, izjavila je portparolka NATO Oana Lungesku ruskoj agenciji Sputnik.

"NATO ne predstavlja pretnju za Rusiju niti za bilo koju državu", rekla je ona komentarišući novu rusku vojnu doktrinu koja definiše jačanje vojnog potencijala NATO kao jednu od glavnih spoljnih pretnji po Rusiju.

"NATO će nastaviti da traga za konstruktivnim odnosom sa Rusijom kao što smo to činili više od dve decenije", rekla je Lungesku dodavši da će to biti moguće samo ako Rusija poštuje međunarodno pravo i principe, uključujući pravo država da slobodno biraju svoju budućnost.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ranije danas Ukaz o vojnoj doktrini Rusije, saopštio je danas Kremlj, navodeći da je tim dokumentom precizirana postojeća doktrina.

Pored jačanja vojnog potencijala NATO, kako se navodi u doktrini, među glavnim pretnjama su i globalne funkcije NATO-a koje se ostvaruju uz kršenje normi međunarodnog prava, kao i približavanja vojne infrastrukture zemalja-članica Alijanse ruskim granicama, između ostalog daljim širenjem tog bloka.

  • hahaha

    27.12.2014 07:48
    ma oni su dosli do vas
    da bi sadili cveće.
  • ns

    27.12.2014 04:53
    amerika
    Casna pionirska, nismo pretnja i nikad nikoga nismo napali izvan nasih granica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.

VIDEO: Izrael počeo kopnenu invaziju na Liban

Izraelska vojska (IDF) počela je pogranične kopnene operacije u južnom Libanu protiv militantne grupe Hezbolah i infrastrukture koja se nalazi duž severne granice Izraela, objavio je Tajms o Izrael.