Sneg prekrio region, nadležni upozoravaju na oprez

Snežne padavine prekrile su veći deo regiona, saobraćaj se odvija otežano i usporeno, nadležni upozoravaju na oprez i intervenišu gde je neophodno, a jedna osoba je poginula, uz najmanje sedam povređenih, u lančanom sudaru u Sloveniji nastalom zbog snežnih padavina i jakog vetra.

Snežne padavine prekrile su veći deo regiona, saobraćaj se odvija otežano i usporeno, nadležni upozoravaju na oprez i intervenišu gde je neophodno, a jedna osoba je poginula, uz najmanje sedam povređenih, u lančanom sudaru u Sloveniji nastalom zbog snežnih padavina i jakog vetra.

Sneg slabog do umerenog inteziteta pada u većem delu Bosne i Hercegovine, vozači se savetuju da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i da na put ne kreću bez zimske opreme, javljaju lokalni mediji.

Za današnji dan je meteoalarm izdao narandžasto upozorenje koje se odnosi na očekivane obilnije padavine praćene jakim udarima vetra, dok će u Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra biti oblačno sa slabim snegom, a na jugu se očekuje razvedravanje.

Širom Hrvatske je još sinoć počeo da pada gust sneg koji je u mnogim krajevima stvorio snežni pokrivač, prenose mediji i dodaju da u Hrvatskom primorju, Dalmaciji i Lici povremeno duva jak vetar, uz upozorenje vozačima da prilagode vožnju uslovima na putevima, koje se odnosi i na čitavo područje Zagreba.

Sneg je prekrio i veći deo Crne Gore, sva mesta osim Podgorice i gradova na primorju, a najhladnije je u Žabljaku i Nikšiću, sa temperaturama u blagom minusu.

Cetinje je sa 33 centimetra visokim snegom i dalje je na vrhu liste "belih" gradova, slijede Kolašin, Nikšić, Žabljak, Šavnik...

Meteorolozi najavljuju novi talas zahlađenja i pojačane padavine, uglavnom sneg i susnežicu - prognoze kažu da će se temperature vazduha iduće sedmice u severnom delu Crne Gore spuštati i do minus 20 stepeni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.

VIDEO: Izrael počeo kopnenu invaziju na Liban

Izraelska vojska (IDF) počela je pogranične kopnene operacije u južnom Libanu protiv militantne grupe Hezbolah i infrastrukture koja se nalazi duž severne granice Izraela, objavio je Tajms o Izrael.