Traga se i dalje za osam utopljenih mornara kod Škotske

Potraga za osam članova posade, sedam Poljaka i jednim Filipincem koji su nestali kada se njihov brod prevrnuo u nemirne vode na severnoj obali Škotske, nastavljena je danas.
Potraga za osam članova posade, sedam Poljaka i jednim Filipincem koji su nestali kada se njihov brod prevrnuo u nemirne vode na severnoj obali Škotske, nastavljena je danas.

"Potraga je nastavljana jutros sa dva helikoptera, četri broda i pet spasilačkih timova. Za sada nema ni traga od njih", izjavio je portparol Pomorske agencije.

Brod Semfjord, registrovan na Kipru, koji je prevozio cement, uočen je juče 24 kilometara severoistočno od Vika, u Škotskoj. Sa broda nije upućen nijedan poziv, ali je u tom području bilo nevreme praćeno jakim vetrom. Posadu su činili sedam Poljaka i jedan Filipinac, a kompanija je u stalnom kontaktu sa članovima njihovih porodica.

Brod, dugačak 83 metra, napravljen je 1984. godine i uspešno je prošao inspekciju u decembru. Brod je prevozio 2.000 tona cementa iz Danske u Rankorn, u blizini Liverpula na severozapad britanske obale i trebalo je da stigne u ponedeljak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.

VIDEO: Izrael počeo kopnenu invaziju na Liban

Izraelska vojska (IDF) počela je pogranične kopnene operacije u južnom Libanu protiv militantne grupe Hezbolah i infrastrukture koja se nalazi duž severne granice Izraela, objavio je Tajms o Izrael.