Boko Haram zauzeo vojnu bazu

Nigerijska islamistička organizacija Boko Haram zauzela je vojnu bazu u gradu Baga, na severoistoku Nigerije kod granice sa Čadom, saopštili su izvori bliski snagama bezbednosti.

Nigerijska islamistička organizacija Boko Haram zauzela je vojnu bazu u gradu Baga, na severoistoku Nigerije kod granice sa Čadom, saopštili su izvori bliski snagama bezbednosti.

Baga je sedište multinacionalnih snaga koju čine vojnici iz Nigera, Nigerije, Čada i Kameruna, ali su u bazi u trenutku napada bili samo nigerijski vojnici. Pripadnici organizacije Boko Haram naredili su vojnicima da napuste zdanje, dodali su izvori bliski snagama bezbednosti.

Boko Haram je pre dva dana oteo oko 40 dečaka i mladića u severoistočnoj Nigeriji i ubio desetine vojnika u napadu na vojnu bazu. Ta organizacija još drži više od 200 srednjoškolki otetih u aprilu prošle godine iz njihove škole u Čboku, u državi Borno. Od tada oni redovno otimaju decu, žene i muškarce, koji za njih obavljaju svakodnevne poslove ili ih koriste kao borce.

Osnovana 2001. godine, grupa je u međunarodnoj javnosti postala poznata posle verskog nasilja u Nigeriji u julu 2009. godine, tokom kojeg je poginulo više od 1.000 ljudi. Prema pojedinim izveštajima, u terorističkim napadima Boko Harama poginulo je više od 10.000 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.

VIDEO: Izrael počeo kopnenu invaziju na Liban

Izraelska vojska (IDF) počela je pogranične kopnene operacije u južnom Libanu protiv militantne grupe Hezbolah i infrastrukture koja se nalazi duž severne granice Izraela, objavio je Tajms o Izrael.