Avion koji se srušio nije imao dozvolu za let

Avion kompanije "Er Azija" koji se srušio pre devet dana u Javanskom moru na putu iz Surabaje u Singapur nije imao dozvolu Ministarstva transporta Indonezije da leti taj dan, saopšteno je danas iz ovog Ministarstva.

Avion kompanije "Er Azija" koji se srušio pre devet dana u Javanskom moru na putu iz Surabaje u Singapur nije imao dozvolu Ministarstva transporta Indonezije da leti taj dan, saopšteno je danas iz ovog Ministarstva.

"Sasvim je jasno da su prekršeni propisi jer avion nije imao dozvolu za let", rekao je direktor za aviosaobraćaj pri Ministarstvu transporta Đoko Murjatmođo.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo trenutno istražuje ko je dao dozvolu da ovaj avion poleti. On je podsetio da su dozvole kompaniji "Er Azija" na toj liniji date za ponedeljak, utorak, četvrtak i subotu, a nesreća se dogodila u nedelju, 28. decembra.

Nešto ranije, indonezijski ministar transporta Ignasijus Jonan okrivio je pilota aviona jer se nije informisao o vremenskim uslovima pre leta. Međutim, indonežanski piloti tvrde da su optužbe ministra neosnovane. U otvorenom pismu medijima piloti navode da ministar izmišlja i da brifing pilota o vremenu nije deo obavezne procedure za pilote.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.

VIDEO: Izrael počeo kopnenu invaziju na Liban

Izraelska vojska (IDF) počela je pogranične kopnene operacije u južnom Libanu protiv militantne grupe Hezbolah i infrastrukture koja se nalazi duž severne granice Izraela, objavio je Tajms o Izrael.