SAD na udaru ledenog talasa, temperatura do -39

Istok i Srednji zapad SAD na udaru su arktičkog ledenog talasa, koji je doveo do zatvaranja škola, kašnjenja vozova i otkazivanja avionskih letova, objavila je američka Nacionalna meteorološka služba.
Istok i Srednji zapad SAD na udaru su arktičkog ledenog talasa, koji je doveo do zatvaranja škola, kašnjenja vozova i otkazivanja avionskih letova, objavila je američka Nacionalna meteorološka služba.

Sneg pada u državi Njujork, gde se očekuje da će dostići visinu od jednog metra, dok je u ostalim delovima zemlje uglavnom suvo, ali vladaju arktičke hladnoće.

Na najsevernijoj tački savezne države Mejn registrovana je temperatura od minus 39 stepeni Celzijusa.

Rekordno niska temperatura od minus 29 stepeni celzijusa zabeležena je u gradu Monpeljeu, u saveznoj državi Vermont i minus 18 stepeni Celzijusa u Džeksonu, u saveznoj državi Kentaki.

U mnogim oblastima duva i jak vetar koji pogoršava subjektivni osećaj hladnoće.

Registrovano je 279 kašnjenja u avionskom saobraćaju, dok je 675 letova otkazano.

Procenjuje se da će ledeni dani na Severnim visoravnima i na istoku SAD da se produže i na vikend.

  • Boki NS

    08.01.2015 21:19
    To sad mi njima vraćamo sa ovog našeg HAARP-a...!
    :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.

VIDEO: Izrael počeo kopnenu invaziju na Liban

Izraelska vojska (IDF) počela je pogranične kopnene operacije u južnom Libanu protiv militantne grupe Hezbolah i infrastrukture koja se nalazi duž severne granice Izraela, objavio je Tajms o Izrael.