VIDEO, FOTO: Ubijeni napadači na "Šarli Ebdo" i otmičar

Braća Kuaši ubijena su u akciji francuske policije, a istovremeno ubijen je i otmičar koji je danas držao taoce u bakalnici u istočnom delu Pariza.
Braća Kuaši ubijena su u akciji francuske policije, javlja AFP,  pozivajući se na policijske izvore, a istovremeno policija je ubila i otmičara koji je danas držao taoce u bakalnici istočnom delu Pariza.

Braća Šerif i Said Kuaši su u jednoj štampariji u mestu Damartin en Goel držali jednu osobu kao taoca. Ovaj talac je oslobođen.

Policija je u isto vreme upala i u bakalnicu u istočnom delu Pariza i ubila otmičara Amedija Kulibalija. Žena koja je osumnjičena za napad u supermarketu je u bekstvu, javlja Si-En-En. Skaj njuz je javio da je u supermarketu u Parizu život izgubilo najmanje četvoro talaca, umesto dvoje, koliko se mislilo dosad. Dva policajca su povređena.

Otmičar je pretio da će pobiti sve taoce ako policija upadne u zgradu u kojoj se kriju braća Kuaši. Policijski izvori  su naveli da je uspostavljena "veza" između tog čoveka i ekstremista koji su 7. januara u napadu na nedeljnik "Šarli Ebdo" ubili 12 ljudi.

  • PATTON

    09.01.2015 22:30
    Antiteroristi III
    Neminovno se, a u slučaju da od strane terorista dođe do uzimanja talaca, nameće dilema:
    Da li bezbednost talaca treba osigurati po svaku cenu ili rizikovati njihove živote, kako bi se obeshrabrili napadi terorista i u buduće spasile druge žrtve?
    Do sada su različite zemlje različito reagovale. Tako npr. Izraelci zvanično nisu za izlaženje u susret teroristima. Međutim, kada su u pitanju životi talaca, obično su kombinovali pregovaranje (dobijanje u vremenu, zamaranje terorista itd.) i nasilna akcija oslobađanja talaca. Stav vlade SAD je da “nema pregovaranja sa teroristima”.
    Realno gledano u svetlu dosadašnjih događaja, ni odlučno zauzimanje kontra stava nije najpreporučljivije, ako se prvenstveno žele sačuvati životi talaca. Naknadne medicinske analize govore da su teroristi, u visokom procentu, paranoidni šizofenici sa samoubilačkim tendencijama i kao tako poremećene osobe (za razliku od normalnih) imaju umanjen ili skoro potpuno odsutan strah od smrti, tako da je vrlo moguće da izvrše pretnje u slučaju neispunjenja zahteva.
    Ako se i prihvati kombinovana operacija (pregovara se sa teroristima, dok se ekipa protiv terorista sprema za akciju oslobađanja talaca), radi dobijanja u vermenu, mora se obučiti i ekipa za vođenje pregovora sa teroristima.
  • Aleksandar

    09.01.2015 20:55
    @Sasa
    Dragi Sasa jer vidis kako ti gresis, poprilicno, treba razmisljati sire brate moj, sta je Francuska radila u svojim kolonijama nego pljackala i slala u Pariz i gradila ga, sta rade obeliksi, sarkofazi, neprocenjive statue iz indokine, juzne amerike u francuskim muzejima itd... u redu je kada francuska zemlja primi stranog drzavljanina u legiju stranaca pa ga posalje u vijetnam da maltretira i otima od tamosnjih seljaka, a kada neko od njih nesto uradi kao ovo to je mnogo veci problem od svih kolonijalnih tlacenja unazad vekovima, od krstaskih ratova je pocelo i traje vekovima tlacenje i maltretiranje slabijih, gde bi ti narode bili kao i mi ili Rusi da ih ne gaze na svakih 50 godina, sve se placa u zivotu a po meni civilizovani svet atomske bombe, cebadi pune boginja, trgovine robljem, pljacke kulturnih blaga jos nista nije platio

    @Mrva

    buraz ja sam ponosan na dje i ja ne delim ljude prema dijalektu, geografskom poreklu ili govoru kao ti, pisem kako mi volja bitno je da se razume sta pise jer nije klingonski
  • ZanPjerAnonimus

    09.01.2015 20:28
    religije se sjebati ovaj svet

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.

VIDEO: Izrael počeo kopnenu invaziju na Liban

Izraelska vojska (IDF) počela je pogranične kopnene operacije u južnom Libanu protiv militantne grupe Hezbolah i infrastrukture koja se nalazi duž severne granice Izraela, objavio je Tajms o Izrael.