Uhapšen zbog slanja otrova češkom ministru

Slovenačka policija uhapsila je italijanskog državljanina koji je u novembru češkom ministru finansija Andreju Babišu iz Slovenije poslao pismo u kojem je bila smrtonosna doza otrova na bazi cijanida.
Slovenačka policija uhapsila je italijanskog državljanina koji je u novembru češkom ministru finansija Andreju Babišu iz Slovenije poslao pismo u kojem je bila smrtonosna doza otrova na bazi cijanida.

On je 22. decembra uhapšen na području Nove Gorice, potvrdio je u ponedeljak za slovenačke medije portparol slovenačke policije Drago Menegalija.

Osumnjičenom je određen pritvor zbog terorizma.

Slovenačka policija je, radeći na ovom slučaju, sarađivala sa kolegama u Slovačkoj, Češkoj i Švedskoj, zemljama iz kojih su nekim češkim visokim funkcionerima pre dva meseca takođe poslata pisma sa opasnim supstancama i pretnjama. Policija tvrdi da je posle hapšenja osumnjičenog Italijana u Novoj Gorici takva aktivnost prestala.

Babiš je sredinom novembra na kućnu adresu primio pismo upućeno iz Slovenije, koje je odmah prosleđeno u njegovo ministarstvo. Tako je otkriveno da je pismo sadržavalo smrtonosnu dozu otrova. On je u to vreme izjavio da je možda reč o pokušaju osvete nekih privrednih krugova kojima je "stao na prste", iako je bilo i drugih pretpostavki.

Slična pisma su dobili i neki drugi istaknuti češki političari, među njima ministar unutarašnjih poslova Milan Čovanec, kome je koverta sa cijanidom poslata iz Švedske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.

VIDEO: Izrael počeo kopnenu invaziju na Liban

Izraelska vojska (IDF) počela je pogranične kopnene operacije u južnom Libanu protiv militantne grupe Hezbolah i infrastrukture koja se nalazi duž severne granice Izraela, objavio je Tajms o Izrael.