VIDEO: Nova predsednica Hrvatske "otcepila" Vojvodinu

Izabrana predsednica Hrvatske, prva u istoriji, Kolinda Grabar Kitarović, održala je pobednički govor u izbornoj noći, tokom kojeg je napravila namerno ili ne grešku kojom je pokazala da baš i ne poznaje najbolje granice Srbije.
Izabrana predsednica Hrvatske, prva u istoriji, Kolinda Grabar Kitarović, održala je pobednički govor u izbornoj noći, tokom kojeg je napravila namerno ili ne grešku kojom je pokazala da baš i ne poznaje najbolje granice Srbije.

Naime, Kolinda je tokom govora rekla kako će se boriti za prava Hrvata u Srbiji, Vojvodini i drugim susednim zemljama.

"Boriću se za prava manjina u Hrvatskoj i tražiti da ona budu što veća, ali ništa manje neću tražiti ni za Hrvate u Srbiji, Vojvodini i drugim susednim zemljama", istakla je Kitarovićeva.

Kitarović je prema prvim informacijama osvojila 50,39 odsto glasova, dok je njen rival, Ivo Josipović, osvojio 49,61 odsto glasova.

  • B

    13.01.2015 13:33
    Tri stvari
    Kao prvo i najvažnije, granice crtaju i teritorije daju i uzimaju velike sile u skladu sa svojim interesima. 1918. se Vojvodina pripojila Srbiji ne nakon nekakve Skupštine, nego dogovorom sa silama Antante, pobednicama I sv. rata, uz veliki rad srpskih lobista. Jedan od njih, M. Pupin, je američkom predsedniku Vilsonu predložio gde će biti granica sa Rumunijom u Banatu.
    Drugo, kao potvrda ovog, treba reći da je 1999. kad su srušeni mostovi na Dunavu, bilo planirano da se vojvođanski gradovi evakuišu u Centralnu Srbiju u slučaju pešadijskog napada NATO-a. Toliko o moći Srbije da zaštiti Vojvodinu.
    Treće, u vezi s drugim: da li je Srbija ikad bez pritiska spolja učinila bilo koji ustupak da bi drugi želeli da žive s njom? Vojvođanski statut je donet teškom mukom i ne poštuje se, kao ni prava Vojvodine po Ustavu. Srbijanci, nemojte se čuditi autonomaštvu i bežanju od Beograda.
  • Lala

    13.01.2015 08:58
    Za "Juniora" Sta je to Novi Sad dobro doneo gradjanima Banata? Novosadizacija Vojvodine? Nije Novi Sad Vojvodina!
  • lider regiona

    13.01.2015 07:57
    Videli smo kako je vlast u Beogradu pomogla poplavljene , pogotovo u Obrenovcu .
    Sta drugo ocekivati od buduceg grada na vodi i grada koji je lider u izradi maketa .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.

VIDEO: Izrael počeo kopnenu invaziju na Liban

Izraelska vojska (IDF) počela je pogranične kopnene operacije u južnom Libanu protiv militantne grupe Hezbolah i infrastrukture koja se nalazi duž severne granice Izraela, objavio je Tajms o Izrael.