Počela komercijalna eksploatacija tragedije u "Šarli ebdo"

Samo tri dana od brutalnog napada na sedište satiričkog lista "Šarli Ebdo", ovaj tragični događaj počeo je da se eksploatiše u komercijalne svrhe.
Samo tri dana od brutalnog napada na sedište satiričkog lista "Šarli Ebdo", ovaj tragični događaj počeo je da se eksploatiše u komercijalne svrhe.

Čitava jedna trgovina nastala je oko slogana "Je suis Charlie" (Ja sam Šarli) koji je pokrenut na društvenim mrežama u znak podrške slobodi govora i solidarnosti nakon najtežeg terorističkog napada u Francuskoj u proteklih pola veka.

Sajtovi za onlajn trgovinu preplavljeni su oglasima kojima se nudi čitav niz proizvoda, poput majica, olovaka, bedževa, privezaka... U prodaji su se našle i najpopularnije naslovne strane nedeljnika, koje se licitiraju po astronomskim cenama.

Najnoviji broj lista, objavljen na dan atentata, na čijoj je naslovnici karitakura poznatog francuskog književnika Mišela Uelbeka, čiji kontroverzni roman "Pokoravanje" zamišlja Francusku 2022. pod muslimanskom vlašću, prodaje se po ceni od čak 1.500 evra.

  • @mile

    13.01.2015 08:01
    Kako? Daj slike. Ja nisam ni čuo za njih pre ovog masakra...
  • mile

    13.01.2015 06:00
    Sta su trzili to su I dobili.Nek se nasi vajni novinarcici sete kako su ti isti likovi crtali nas Srbe u vreme zadnjih ratova I gluposti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.

VIDEO: Izrael počeo kopnenu invaziju na Liban

Izraelska vojska (IDF) počela je pogranične kopnene operacije u južnom Libanu protiv militantne grupe Hezbolah i infrastrukture koja se nalazi duž severne granice Izraela, objavio je Tajms o Izrael.