Austrija u junu o istupanju iz EU

Građani Austrije će ove godine imati prilike da se izjasne o istupanju zemlje iz EU.
Građani Austrije će ove godine imati prilike da se izjasne o istupanju zemlje iz EU.

Ministarstvo unutrašnjih poslova odobrilo je inicijativu za održavanje izjašnjavanja građana o istupanju Austrije iz EU, koje će biti održano od 24. juna do 1. jula.

Inicijator izjašnjavanja "Inicijativa domovina i ekologija" je već 2011. pokušao da pokrene izjašnjavanje građana, ali tada nije imao uspeha zbog formalnih grešaka. Ova grupa ističe da je "nezavisni i nadpartijski komitet pojedinaca", koji želi da omogući Austrijancima da se "zvanično izjasne za obnavljanje slobodne i neutralne Austrije bez tutorstva EU".

Inače Austrija je 1. januara obeležila 20 godina od članstva u EU, a tim povodom zvaničnici Beča su ukazali na brojne prednosti, uz ocenu da bi Austrija daleko lošije stajala u svim oblastima da nije pristupila Uniji.

  • bosa

    13.01.2015 09:59
    mi sve uzocin
    dok drugi izlaze iz eu mi srljamo. ko je tu lud

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.

VIDEO: Izrael počeo kopnenu invaziju na Liban

Izraelska vojska (IDF) počela je pogranične kopnene operacije u južnom Libanu protiv militantne grupe Hezbolah i infrastrukture koja se nalazi duž severne granice Izraela, objavio je Tajms o Izrael.