Pronađena čaura je iz Bosne i Hercegovine

Tačno je da je sporna čaura, koja je pronađena nakon napada u Parizu, poreklom iz BiH, potvrdio je za N1 zamenik ministra odbrane BiH Živko Marjanac.

Tačno je da je sporna čaura, koja je pronađena nakon napada u Parizu, poreklom iz BiH, potvrdio je za N1 zamenik ministra odbrane BiH Živko Marjanac.

"Proizvedena je 1986. godine u Igmanu iz Konjica, a danas ova municija postoji u skladištima Oružanih snaga, ali i u svakom drugom domaćinstvu koje ima oružje", kaže Marjanac. U skladištima Oružanih snaga vrši se popis naoružanja, materijalno tehničkih sredstva, koji bi trebalo da pokaže da li je stanje u magacinima u skladu sa onim na papiru.

Prošlogodišnja pljačka 600 punjenja za granate iz vojne baze Krčmarice nadomak Banjaluke, nije dobila epilog zvanično, mada su u prvi mah suspendovana dva pripadnika Oružanih snaga BiH, navodi N1.

"Korupcije ima i van Oružanih snaga BIH, Krčmarice nisu prvi slučaj krađe, i OS BIH i Ministarstvo odbrane ne mogu biti van toga", rekao je Marjanac, novinarima na Božićnom prijemu u Banjaluci.

Podsetimo, ranije danas javljeno je da je pronađena osoba u Bugarskoj, za koju se zna da je u nekoliko navrata kontaktirala jednog od braće Kuaši.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.

VIDEO: Izrael počeo kopnenu invaziju na Liban

Izraelska vojska (IDF) počela je pogranične kopnene operacije u južnom Libanu protiv militantne grupe Hezbolah i infrastrukture koja se nalazi duž severne granice Izraela, objavio je Tajms o Izrael.