Uhapšene 54 osobe zbog slavljenja terorizma

Parisko javno tužilaštvo saopštilo je danas da su u poslednjih nedelju dana, od masakra u redakciji satiričkog magazina i napadu na jevrejsku prodavnicu, privedene 54 osobe zbog toga što su branili ili slavili terorizam.
Parisko javno tužilaštvo saopštilo je danas da su u poslednjih nedelju dana, od masakra u redakciji satiričkog magazina i napadu na jevrejsku prodavnicu, privedene 54 osobe zbog toga što su branili ili slavili terorizam.

Pomenuta privođenja su deo šire akcije francuskih vlasti za primenu oštrijih antiterorističkih mera, uvedenih nakon tri odvojena napada islamista u Parizu, u kojima je ubijeno ukupno 17 ljudi.

Među uhapšenima je i kontroverzni francuski komičar Dijedon Mbala Mbala, koji je priveden danas "zbog podržavanja terorizma", pošto je na Fejsbuku objavio post u kojem je izrazio podršku islamističkim napadačima iz Pariza.

Tužilaštvo je protiv njega sinoć podiglo optužnicu zbog posta u kojem piše: "Večeras, što se mene tiče, osećam se kao Šarli Kulibali", a sadrži ime satiričkog magazina "Šarli ebdo" u kome je ubijeno 12 ljudi, kao i prezime napadača na jevrejsku prodavnicu u Parizu Amedija Kulibalija, koji je tom prilikom ubio četvoro talaca.

Portparol francuske vlade Stefan Le Fol je izjavio da su neki od privedenih već osuđeni.

U međuvremenu, jedan od najpoznatijih lidera Al Kaide iz Jemena, Naser bin Ali Al-Ansi, preuzeo je odgovornost za napad na "Šarli ebdo".

  • pola viagre

    15.01.2015 11:48
    Toliko o francuskoj slobodi govora...kao i uvek, selektivno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.