Mogući prekidi isporuke gasa EU

Ruski gasni gigant Gasprom upozorio je da su mogući prekidi u isporuci gasa Evropskoj uniji (EU) preko Ukrajine, uprkos rusko-ukrajinskom privremenom sporazumu o rešavanju spora oko gasa.
Ruski gasni gigant Gasprom upozorio je da su mogući prekidi u isporuci gasa Evropskoj uniji (EU) preko Ukrajine, uprkos rusko-ukrajinskom privremenom sporazumu o rešavanju spora oko gasa.

"I dalje postoje rizici u tranzitu gasa preko Ukrajine ove zime, jer Ukrajina, zbog svojih finansijskih problema, nija bila u mogućnosti da kupi neophodne količine gasa u novembru i decembru prošle godine i zato što su njene rezerve gasa u podzemnim skladištima znatno smanjene", rekao je direktor Gasproma Aleksej Miler.

Direktor Gasproma je upozorio EU da će morati sopstvenim sredstvima da sebi obezbedi gas kada Gasprom završi izgradnju turskog gasodova posle napuštanja projekta Južnog toka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.