Pronađen trup aviona Er Azije

Brod singapurske mornarice pronašao je u Javanskom moru 30 metara dug deo trupa srušenog aviona Er Azije sa krilom, saopštile su danas vlasti.
Brod singapurske mornarice pronašao je u Javanskom moru 30 metara dug deo trupa srušenog aviona Er Azije sa krilom, saopštile su danas vlasti.

Fotografije sa uređaja sa daljinskom kontrolom sa broda pokazale su delove krila aviona i reči ispisane na njemu, napisao je singapurski ministar odbrane na svom Fejsbuk nalogu. On je dodao da su o otkriću obavešteni indonežanski zvaničnici, tako da mogu da počnu operaciju vađenja ostataka aviona sa morskog dna.

Deo trupa koji je pronađen dug je 30, širok 10 i visok tri metra, rekao je šef indonežanske Nacionalne agencije za spasavanje i potragu, Henri Bambang Soelistjo. On je dodao da je deo trupa pronađen na mestu udaljenom oko tri kilometara od lokacije na kojoj je nađen rep i 800 metara od crnih kutija, na dubini od 28 metara.

Avion Er Azije sa 162 putnika i članova posade nestao je sa radara 28. decembra, na pola puta između Surabaje u Indoneziji, iz koje je poleteo, do Singapura, koji je trebalo da bude njegova konačna destinacija.

Veruje su da je većina žrtava ostala prikovana za svoja sedišta u putničkoj kabini aviona. Ribari su, takođe danas, prinašli dva tela, zajedno sa sedištima, uz obalu Južnog Kalimantana, čime je broj do sad pronađenih tela dostigao 50.

Crne kutije iz letelice pronađene su u ponedeljak i utorak, a njihov sadržaj još nije ispitan. Očekuje se da će po njihovom otvaranju biti otkriven uzrok nesreće. Za sada se za pad aviona malezijske niskotarifne avio kompanije Er Azije najviše krivi loše vreme.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.