Izbeglice smeštaju u barake nekadašnjeg konc-logora

Zvaničnici nemačkog grada Šverte odlučili su da smeste 20-ak izbeglica u barake nekadašnjeg nacističkog koncetracionog logora Buhenvald.
Zvaničnici nemačkog grada Šverte odlučili su da smeste 20-ak izbeglica u barake nekadašnjeg nacističkog koncetracionog logora Buhenvald.

Mesto u kome je, prema statistici SS-ovskih jedinica, stradalo 33.462 ljudi, biće dom za izbeglice koje su pobegle iz Sirije i Iraka u Nemačku.

Gradske vlasti smatraju da je to pragmatično rešenje, dok deo svetske javnosti negoduje zbog ovde odluke.
Dok drugi delovi Nemačke rešavaju problem smeštaja azilanata tako što ih smeštaju u škole ili adaptirane prostore, lokalne vlasti Šverta uverene su da nude mnogo udobniji smeštaj.

  • 33345678BCHW

    16.01.2015 07:52
    ima li portira u Buchenwald-u
    samo da nije grejanje na gas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.