Glavaš najkasnije sutra na slobodi

Branimir Glavaš, optužen za ratne zločine nad Srbima, kome je Ustavni sud Hrvatske ukinuo presudu, mogao bi danas ili sutra da bude pušten na slobodu.
Branimir Glavaš, optužen za ratne zločine nad Srbima, kome je Ustavni sud Hrvatske ukinuo presudu, mogao bi danas ili sutra da bude pušten na slobodu.

Hrvatski Ustavni sud ukinuo je 12. januara pravosnažnu presudu Vrhovnog suda po kojoj Glavaš izdržava zatvorsku kaznu u Mostaru i zatražio da se ponovi postupak.

Advokat Dražen Matijević je rekao da ima informacije da je Ministarstvo pravde BiH primilo od hrvatskog Ministarstva pravosuđa odluku Ustavnog suda o ukidanju presude Glavašu i očekuje izjašnjavanje suda BiH u najkraćem roku. To znači, dodao je, da bi Glavaš danas ili sutra mogao da bude pušten iz mostarskog zatvora, jer odluka Zagrebačkog županijskog suda više nije pravosnažna.

Matijević je rekao i da ne savetuje Glavašu povratak u Hrvatsku dok njegov advokatski tim od hrvatskog pravosuđa ne dobije jasna tumačenja o tome da li postoje ikakve prepreke za njegov slobodni povratak. On tvrdi da je proces protiv Glavaša montiran i da on nevin služi zatvorsku kaznu.

Glavaš je osuđen u slučajevima "garaža" i "selotejp" na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine, a do sada je odslužio tri petine zatvorske kazne.

  • Sudija

    15.01.2015 20:10
    Nesudija
    Pustite g Glavasha, neka mu sude garaža, selotejp i svi oni što su patili za vreme prave moći dotičnog.
    Uživajte u slobodi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.