Godina 2014. najtoplija ikad

Godina 2014. bila je najtoplija godina na planeti od početka praćenja temperature 1880. godine, saopštila je američka Agencija za okeane i atmosferske prilike.

Godina 2014. bila je najtoplija godina na planeti od početka praćenja temperature 1880. godine, saopštila je američka Agencija za okeane i atmosferske prilike.

Temperatura u decembru bila je 0,77 stepeni iznad proseka u poslednje 134 godine. Tokom cele godine, prosečna temperatura tla i okeana bila je 0,69 stepeni iznad proseka u odnosu na temperaturu u 20. veku, što premašuje rekord iz 2005. i 2010. od 0,4 stepeni.

Rekordna temperatura zabeležena je svuda u svetu, čak i u dalekim i hladnim delovima Rusije, na zapadu Aljaske, u Južnoj Americi, kao u većem delu evropskog kontinenta i na zapadu Australije.

Temperatura tla je bila za jedan odsto veća od prosečne u 20. veku, dok su okeani bili topliji za 0,57 stepeni.

  • 17.01.2015 12:51
    Da li je tako?
    Pitajte Novi Sad GAS? Kod njih nikad hladnija zima. Koeficijenti za obracun gasa pokazuju suprotno u odnosu na svetska istrazivanja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.