Potonuo brod na reci Jangce, poginule 22 osobe

Najmanje 22 osobe su nastradale, a jedna se još vodi kao nestala, nakon što je na reci Jangce, u istočnoj kineskoj provinciji Đangsu, potonuo remorker, potvrdile su danas kineske vlasti.

Najmanje 22 osobe su nastradale, a jedna se još vodi kao nestala, nakon što je na reci Jangce, u istočnoj kineskoj provinciji Đangsu, potonuo remorker, potvrdile su danas kineske vlasti.

Troje ljudi, svi kineske nacionalnosti, spaseno je, a spasioci i dalje tragaju za jednom osobom. Remorker, u kojem se nalazilo 25 osoba, u vreme nesreće bio je na probnoj plovidbi.

Među natradalima je osam stranih državljana - četiri državljana Singapura, jedan Indonežanin, jedan državljanin Malezije, Indijac i Japanac. "Voda je ušla u brod veoma brzo, za manje od 30 sekundi brod je bio potpuno napunjen vodom", izjavio je jedan od preživelih Vang Dženkai.

Provincijska vlada je saopštila da je brod isplovio na probnu vožnju, a da nisu sprovedene neophodne procedure i podnet prvi izveštaj o stanju broda, kako nalažu pravila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.