Volonterka stradala tokom mise

Dvadesetsedmogodišnja volonterka pri crkvi umrla je pošto je na nju, tokom mise koju je u filipinskom gradu Taklobanu služio rimokatolički poglavar Franja, pala skela.
Dvadesetsedmogodišnja volonterka pri crkvi umrla je pošto je na nju, tokom mise koju je u filipinskom gradu Taklobanu služio rimokatolički poglavar Franja, pala skela.

Žena je bila volonterka Katoličke službe za pomoć i bila je jedna od 150.000 osoba koje su prisustvovale današnjim verskim ceremonijama, nedaleko od aerodroma u Taklobanu.

Lokalna televizija citirala je doktora iz bolnice u koju je primljena žena, koji je naveo da je preminula od frakture lobanje.

Lokalni mediji prenose da je platforma za zvučnike napravljena od skela i da je jedna od njih pala zbog iznenadnog naleta vetra. Inače, tokom cele ceremonije padala je jaka kiša.

Portparol Vatikana rekao je da je papa informisan o tragičnom događaju. Franja, koji je pre Filipina posetio Šri Lanku, došao je u Takloban da bi pružio utehu žrtvama tajfuna iz 2013. godine.

Filipini su jedna od pet svetskih zemalja sa najvećom hrišćanskom populacijom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.