U sukobima na istoku Ukrajine poginula tri vojnika

U sukobima na istoku Ukrajine poginula su tri vojnika, saopštili su danas ukrajinski zvaničnici, dok borbe oko aerodroma u Donjecku i dalje traju.

U sukobima na istoku Ukrajine poginula su tri vojnika, saopštili su danas ukrajinski zvaničnici, dok borbe oko aerodroma u Donjecku i dalje traju.

Sukobi koji proteklih dana besne između ukrajinske vojske i proruskih snaga oko aerodroma u Donjecku i danas su nastavljeni, a ukrajinska vojska tvrdi da brani svoje položaje uprkos izjavama predstavnika proruskih snaga da su preuzeli kontrolu nad aerodromom.

Vojni savetnik čelnika samoproglašene Donjecke Narodne Republike Valentin Motuzenko izjavio je da se u ranim poslepodnevnim satima pojačala vatra iz haubica i višecevnih bacača po aerodromu i da ukrajinske snage bezbednosti pokušavaju da vrate ranije napuštene pozicije na aerodromu Donjeck, preneo je TAS S. "Situacija tamo je veoma teška. Ima stalnih napada i pokušaja napada, ali vojna komanda stalno šalje pojačanja", rekao je portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko.

On je rekao da su tri ukrajinska vojnika poginula, dok je 18 ranjeno tokom proteklog dana, čime se bilans žrtava među vojnicima od četvrtka popeo na devet. U sukobima, od četvtka, poginulo je najmanje pet civila.

Pres služba ministarstva odbrane DNR, saopštila je da su ukrajinske snage tokom noći izvele više napada koristeći različito oružje na obodu Donjecka, Gorlovke i više gradova i sela u samoproglašenoj republici.

U saopštenju se, takođe, navodi da je bilo pokušaja oružanih snaga Ukrajine da koriste subverzivne grupe, ali da su proruske snage te pokušaje sprečile, izvestila je Donjecka novinska agencija.

U međuvremenu, ukrajinski bezbednosni zvaničnici su izvestili o 82 napada proruskih snaga u protekla 24 sata. Nije poznato da li je najnovijim bilansom poginulih vojnika obuhvaćen i incident koji se dogodio na kontrolnom punktu u Lugansku u petak, naveo je AFP.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.