Tri dana igrao onlajn igricu i preminuo

Jedan muškarac pronađen je mrtav u internet kafeu nakon što je proveo tri dana bez prestanka u gejmerskom maratonu.
Jedan muškarac pronađen je mrtav u internet kafeu nakon što je proveo tri dana bez prestanka u gejmerskom maratonu.

Događaj se odigrao na Tajvanu, a muškarac, predstavljen samo prezimenom Hsaj, pronađen je na stolici ispred računara nakon što je proveo 72 sata igrajući igrice sa pucnjavom. Imao je 32 godine, prenosi Index.hr.

Osoblje kafića i drugi gosti primetili su da nepomično leži na stolici, ali prvo su mislili da spava. Kada je jedan radnik otišao da proveri šta se događa, otkrio je da Hsaj ne diše i odmah pozvao hitnu pomoć. Prevezen je u bolnicu, ali nedugo nakon dolaska proglašen mrtvim.

Radnik koji ga je pronašao kazao je za Taipei Times: "Hsaj je bio redovni gost i uvek je igrao po nekoliko dana zaredom. Kada bi se umorio, odspavao bi pred računarom. Zato nismo na početku bili svesni šta se događa".

Lekari su potvrdili da je preminuo od problema sa srcem i proglasili "iznenadnu smrt" koju je uzrokovalo "predugo igranje igrica".

Šef policije dodao je da su niske temperature i intenzitet igranja doprineli Hsajovoj smrti. Ovo je drugi ovakav slučaj u poslednje dve nedelje na Tajvanu: za Novu godinu u internet cafeu u Novom Tajpeju 38-godišnji muškarac je pronađen mrtav On je preminuo nakon pet dana uzastopnog igranja.

Portparol policije je tada izrazio zabrinutost zbog situacije koja se tamo dogodila.

"Ušli smo unutra i ogradili prostor da bi detektivi mogli da prikupe dokaze. Tek su tad drugi igrači shvatili da je neko umro, ali ni to ih nije nimalo dirnulo, samo su nastavili da igraju svoje igrice. Bili smo u šoku od tog ponašanja", rekao je portparol.

  • gojko

    18.01.2015 14:44
    ma garant wot... tako cu i ja :D
  • blj

    18.01.2015 13:12
    Igrice su sasvim nepotrebne. Odrastao covek kojo igra igrice treba kod psihijatra. Bolest.
  • 18.01.2015 12:45
    Pussy.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.