Boko Haram kidnapovao 80 ljudi, među kojima 50 dece

Naoružani napadači, za koje se sumnja da su pripadnici islamističke grupe Boko Haram iz Nigerije, kidnapovali su danas u selima na severu Kameruna oko 80 ljudi, među kojima ima 50 dece, saopštili su zvaničnici.
Naoružani napadači, za koje se sumnja da su pripadnici islamističke grupe Boko Haram iz Nigerije, kidnapovali su danas u selima na severu Kameruna oko 80 ljudi, među kojima ima 50 dece, saopštili su zvaničnici.

Kako se navodi, u napadima na sela ubijene su tri osobe. Istaknuti vojni zvaničnik sa severa Kameruna saopštio je da se na meti napada našlo selo Mabas. Oteto je 30 odraslih osoba, većinom stočara, i oko 50 dece, uzrasta između 10 i 15 godina, prenela je agencija Rojters.

Pripadnici Boko Harama su u aprilu iz jednog mesta blizu Gumburija oteli više od 200 devojčica, a nigerijske vlasti i vojska su na udaru kritika zbog neuspeha da se one spasu.

Brutalne akcije, masakri, napadi bombaša samoubica i otmice Boko Harama odneli su živote najmanje 13.000 ljudi.

Susedne zemlje - Kamerun, Čad i Niger zatražili su jaču akciju protiv radikalnih islamista, a Čad je među prvima uputio vojsku u Nigeriju kako bi vlastima te zemlje pomogao da povrate kontrolu.
  • xy

    18.01.2015 17:38
    ... što pišete o ovome? Ajde još malo o sahranjivanju napadača na Šarli Ebdo... nisamo saznali sve detalje, ko je plakao na sahrani... i bla bla... Ovaj narod tamo, pod čizmom i puškama ovih ludaka, ionako za svet kao da ne postoji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.