Glavaš preti smrću svedocima

"Ne reci lažna svedočanstva, jer stići će te Božja kazna", pisalo je na zvaničnom fejsbuk profilu Branimira Glavaša, uz fotografiju petorice obešenih muškaraca.
"Ne reci lažna svedočanstva, jer stići će te Božja kazna", pisalo je na zvaničnom fejsbuk profilu Branimira Glavaša, uz fotografiju petorice obešenih muškaraca.

Poruku koja je osvanula na stranici čiji su moderatori članovi HDSSB-a, među kojima i Glavašev sin Filip, hrvatski mediji su protumačili kao pretnju smrću svedocima u ponovljenom postupku protiv hrvatskog političara.

"Osma Božja zapovest glasi: Ne reci lažno svedočanstvo, i ona zabranjuje laganje, lažno svedočenje, krivokletstvo, a ovi na ovoj slici su lažno svedočili i stigla ih je zaslužena kazna", pisalo je u objašnjenju ispod fotografije koja je u međuvremenu uklonjena sa fejsbuk profila. Kontroverzni sadržaj objavljen je na društvenoj mreži nedugo nakon što je odjeknula vest o ukidanju presude po kojoj je Vrhovni sud pravosnažno osudio Glavaša na osam godina zatvora zbog ratnih zločina. Ustavni sud naložio je Vrhovnom sudu da ponovi postupak, a bilo je najavljeno i da će Glavaš u petak napustiti zatvor u Mostaru, ali se to nije dogodilo.

Komentarišući pretnje koje su osvanule na profilu hrvatskog političara, bivši saborski zastupnik HDSSB-a Dinko Burić izjavio je da su to "gluposti koje su se i ranije događale". - Ne čudi me što su svi oni koji ne vole Hrvatsku spremni i na takva gnusna podmetanja - rekao je on.

Branimir Glavaš se tereti da je kao jedan od komandanata Osijeka za vreme rata u Hrvatskoj 1991. godine odgovoran za ratne zločine nad civilima srpske nacionalnosti. Glavaš je dosad odslužio tri petine propisane kazne. Prema hrvatskom zakonu, svaka osoba kojoj sud odredi zatvorsku kaznu dužu od pet godina pravosnažnost presude mora da čeka u pritvoru. Glavaš u pritvoru nikad nije završio, jer je pre izricanja presude pobegao iz Hrvatske i nastanio se u susednoj BiH, gde je ipak završio iza rešetaka na osnovu sporazuma između dve države.

  • Y

    19.01.2015 17:13
    To rešavaju...
    ...ozbiljne državave tako, što nepostojeći alfa tim ne pređe granicu susedne države, pa se - shodno tome - odande i ne vrati, ali Glavaša, u međuvremenu, VIŠE NEMA.
  • komsha

    19.01.2015 10:33
    pa kad moze
    kada mogu seselja da puste, da ga zovu herojem, da srbiju vode dvojica ratnih zlocinaca... pa ovo nije nista strasno
  • Andrija Šrek

    19.01.2015 10:07
    ...
    Zajebano. Čovek očigledno misli da je bog, što spada već u psihopatologiju, te ga verovatno treba iz zatvora premestiti u zdravstvenu ustanovu zatvorenog tipa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.