Islamska država traži 200 miliona dolara za otkup dvojice Japanaca

Pripadnici Islamske grupe objavili su danas video snimak na kojem prete da će ubiti dva japanska taoca ukoliko im u roku od 72 sata ne bude plaćeno 200 miliona dolara.

Pripadnici Islamske grupe objavili su danas video snimak na kojem prete da će ubiti dva japanska taoca ukoliko im u roku od 72 sata ne bude plaćeno 200 miliona dolara.

Video snimak je objavljen na vebsajtu pobunjenika povezanih s Islamskom državom. Dva Japanca koja se vide na snimku islamski teroristi su identifikovali kao Kenđija Goto Đogoa i Haruna Jukavu. Japanski zvaničnici za sada se nisu oglasili povodom snimka.

Pripadnici Islamske države su ranije ubijali taoce iz država Zapada, ali ovo je prvi put da su pretili da će pogubiti Japance.

Čovek koji govori na video snimku liči i zvuči kao Britanac koji je bio umešan i u ranija pogubljenja talaca islamskih terorista. On je rekao da su Japanci oteti zbog podržavanja vojnih akcija Zapada protiv Islamske države. "Ponosno ste donirali 100 miliona dolara za ubijanje naših žena i dece, za uništavanje muslimanskih kuća", rekao je pobunjenik.

Islamska država kontroliše velike delove Iraka i Sirije u kojima je uvela kalifat.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.