Donjeck: Granatirana tramvajska stanica, 13 poginulih

Najmanje 13 osoba je poginulo, a na desetine je povređeno rano jutros kada je granata pogodila tramvajsku stanicu u naselju Leninski, u Donjecku, na istoku Ukrajine.

Najmanje 13 osoba je poginulo, a na desetine je povređeno rano jutros kada je granata pogodila tramvajsku stanicu u naselju Leninski, u Donjecku, na istoku Ukrajine, saopštili su zvaničnici samoproglašene Narodne Republike Donjeck.

Granata je ispaljena oko 9.00 sati po lokalnom vremenu iz minibusa. Do granatiranja je došlo nakon što su Rusija i Ukrajina sinoć postigle dogovor o proceduri povlačenja teškog naoružanja na istoku Ukrajine.

Prema rečima ministra spoljnih poslova Nemačke Franka Valter-Štajnmajera, njegove kolege iz Rusije i Ukrajine saglasile su se da teško naoružanje treba da bude povučeno 15 kilometara od demarkacione linije definisane u sporazumu iz Minska postignutog u septembru prošle godine. Sporazum postignut nakon razgovora u Berlinu kasno u sredu predstavlja napredak, rekao je Štajnmajer, ali "nije proboj" u naporima za postizanje mirovnog sporazuma na istoku Ukrajine.

Kijev i Moskva optužuju jedni druge za neuspeh primene sporazuma o prekidu vatre dogovorenog prošlog septembra u Minsku, kako bi se okončao konflikt na istoku Ukrajine, u kome je, prema procenama Ujedinjenih nacija, od aprila prošle godine, poginulo 4.700 ljudi.

  • 26.01.2015 15:44
    Činjenice
    http://www.021.rs/Info/Svet/Ukrajina-U-Marijupolju-15-poginulih.html
  • Y

    22.01.2015 19:05
    Činjenice.
    Snage Desnog sektora (bataljon "Azov") izgubile aerodrom u Donjecku. Poginulo preko 400 vojnika. Ozlojeđeni vojnim porazima (uzgred, OEBS nije registrovao nikavo kretanje snaga iz RU u UKR), ukrajinski fašisti bombarduju civilne mete. Gađaju stambene četvrti, škole, bolnice, dečje vrtiće, vitalnu infrastrukturu (gasne cevi, trafo-stanice, vodosnabdevanje). Najnovije: autobusku stanicu u Donjecku. 15 mrtvih civila. 20 teško ranjenih, u kritičnom stanju, među njima sedmoro dece. Sve dan nakon susreta min.in.poslova RU FR UKR i NEM u Berlinu, gde je postignuta saglasnost o hitnoj implementaciji Minskog protokola (prekod vatre, uklanjanje teške artiljeriji na 50 kilometara od demarkacione linije). Istog dana pripadnici Desnog sektora upali u sud u Odesi i uništili dokumente o pogromu od 2. maja. Gnusno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.