Prvotimac Štutgarta igrao pod lažnim imenom zbog ucena menadžera

Fudbaler VFB Štutgart Vamangituka Fundu igrao je pod lažnim imenom u Nemačkoj Bundesligi, ali ne zato što je on lažirao svoje podatke, već zato što ga je ucenjivao menadžer.
Ovaj fudbaler iz Konga postigao je 11 golova u protekloj sezoni u Bundesligi, te je bio među najboljih 10 strelaca protekle sezone u najvišem rangu Nemačkog fudbala.
 
Štutgart je sada, na svom sajtu, objavio da je pravo ime igrača Silas Katompa Mvumpa, da je rođen 6. oktobra 1998 u Kinšasi, prestonici Demokratske Republike Kongo.
 
Klub ističe i da je on pre svega žrtva, kada je reč o pogrešnom imenu. Naime, igrač koji od 2018. igra u Evropi bio je žrtva menadžera kriminalca, koji mu nije dao pristup zarađenom novcu i dokumentima.
 
"Menadžer je promenio njegov identitet i datum rođenja. Uz to on je živeo u kući pod stalnom prismotrom menadžera, koji mu nije isplaćivao platu, već samo jedan deo. Pretio mu je da nikada više neće igrati fudbal ako izađe u javnost sa ovom pričom", objašnjava klub.
 
Sam ucenjeni igrač tvrdi da je poslednjih godina živeo u stalnom strahu i za svoju porodicu u Kongu.
 
"Ovo je bio težak korak za mene da objavim ovu priču", kaže Silas.
 
Rekao je da je od svog kluba dobio podršku, a VFB Štutgart ističe da Silas i dalje poseduje važeću registraciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Alkaras u finalu egzibicionog turnira u Rijadu

Drugi teniser sveta, Španac Karlos Alkaras plasirao se u finale egzibicionog turnira "Slem šest kraljeva" u Rijadu, nakon što je posle dva seta pobedio svog sunarodnika Rafaela Nadala 6:3, 6:3.

Đoković: Planiram da igram i sledeće sezone

Novak Đoković je rekao da planira da se takmiči i igra i sledeće sezone i dodao da je zadovoljan godinom iako nije osvojio nijedan grend slem pehar, ali jeste zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.