Ruski i beloruski plivači izbačeni sa Svetskog prvenstva

Međunarodna plivačka federacija (Fina) izbacila je ruske i beloruske plivače sa Svetskog prvenstva zbog vojne intervencije Rusije u Ukrajini.
Fina je do sada dozvoljavala ruskim i beloruskim sportistima da učestvuju kao neutralni, bez državnih simbola, ali je promenila odluku.
"Posle nezavisne procene rizika, Biro Fina se sastao i potvrdio da sportisti i zvaničnici iz Rusije i Belorusije neće učestvovati (na Svetskom prvenstvu)", navodi u saopštenju Fina.
Svetsko prvenstvo u plivanju, ronjenju, vaterpolu i umetničkom plivanju održaće se u junu i julu u Mađarskoj.
 
Reprezentacije Nemačke i Švajcarske su nedavno nagovestile da bi mogle da bojkotuju takmičenje ako Rusiji bude dozvoljeno učešće.
 
Na prethodnom Svetskom prvenstvu 2019. godine Rusija je bila treća po broju osvojenih medalja, iza Kine i SAD.
 
Rusiji je oduzeta organizacija Svetskog prvenstva u malim bazenima, koje je trebalo da se održi u decembru u Kazanju i Fina traži novog domaćina.
  • Voja

    24.03.2022 16:21
    Fašizam EU
    Na delu je scenario nacionalsocojalističke partije nemačke čiji je vođa bio svima znani Hitler, a primenjuje ga EU. Rusi i Belorusi su po njima niža vrsta, al koja će na kraju da razbije njihove arijevske guzice, baš kao 1945.
  • Mile

    24.03.2022 11:42
    Protiv sam ruske agresije ali kuda vodi ovo? Nisu ljudi krivi što su Rusi.
  • Z

    24.03.2022 10:39
    e ovo je fasizam!sport kultura muzika knjizevnost...bice da je pocela kristalna noc al ovaj put u celoj evropi!?! pogledajte afriku i zemlje kolonizatore, aziju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković: Planiram da igram i sledeće sezone

Novak Đoković je rekao da planira da se takmiči i igra i sledeće sezone i dodao da je zadovoljan godinom iako nije osvojio nijedan grend slem pehar, ali jeste zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.