Đoković izgubio u finalu Srbija opena od Rubljova

Ruski teniser Andrej Rubljov trijumfovao je na Srbija openu, pošto je danas u finalu pobedio prvog igrača sveta Novaka Đokovića sa 2:1 - 6:2, 6:7 (4:7), 6:0.
Rubljovu je to treća titula u ovoj sezoni, a Đoković je propustio priliku da osvoji treći trofej u Beogradu, a 87. u karijeri.
 
Sva četiri meča na ovom turniru Đoković je počeo gubitkom prvog seta. Protiv Lasla Đerea, Miomira Kecmanovića i Karena Hačanova uspevao je da preokrene rezultat, ali danas za to nije imao snage.
U finišu drugog seta videlo se da je Novak ostao bez snage i propustio je pet set  lopti, ali je u taj brejku šestu ipak iskoristio i uveo meč u treći set.
 
Tada više jednostavno nije bio u stanju ni da se kreće, a ne da pruži iole jači otpor protivniku. Iako je najbolji riterner na svetu, u trećem setu je uspeo da vrati samo šest od 19 servisa Rubljova, a od 20 poena, koliko je odigano u tri njegova servis gema, osvojio je sedam poena.
 
Iako je ovakav ishod finala pred više od 8.000 navijača sigurno veliko razočaranje za Đokovića, on je ispunio osnovni cilj da odigra što više mečeva i da polako podiže formu kako bi maksimalno spreman dočekao Rolan Garos. 
  • Piano and guitar

    25.04.2022 01:07
    ...
    Gotov je!
  • Ljubav

    24.04.2022 22:32
    Najbolji
    Danas sam prisustvovala ovom teniskom meču i nisam bila razočarana što je izgubio.
    Bilo je izuzetno lepo i svaka čast na organizaciji.
    Novak Djoković je veliki teniser, ali još veći čovek!
    Naš Nole i dalje želi da igra, ali mora da snosi posledice za svoje odluke...korona mu je izgleda zadala dobar udarac...duboko verujem da će još dugo dobro igrati!
  • Paolo

    24.04.2022 20:56
    Volem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Alkaras u finalu egzibicionog turnira u Rijadu

Drugi teniser sveta, Španac Karlos Alkaras plasirao se u finale egzibicionog turnira "Slem šest kraljeva" u Rijadu, nakon što je posle dva seta pobedio svog sunarodnika Rafaela Nadala 6:3, 6:3.

Đoković: Planiram da igram i sledeće sezone

Novak Đoković je rekao da planira da se takmiči i igra i sledeće sezone i dodao da je zadovoljan godinom iako nije osvojio nijedan grend slem pehar, ali jeste zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.