"Srbija open" postaje "Banjaluka open", Đoković objasnio zašto

Asocijacija teniskih profesionalaca saopštila je da će se ATP turnir serije 250 u Beogradu 2023. godine igrati u Banjaluci, a potvrda te informacije stigla je i iz PR tima Novaka Đokovića.
 "Srbija open" postaje "Banjaluka open", Đoković objasnio zašto
Foto: Pixabay
Beogradski turnir iz serije 250, biće privremeno preseljen u Banjaluku i umesto "Srbija open" zvaće se "Banjaluka open", prenosi RTRS.
Ističu da će Đorđe Đoković ostati direktor turnira, kao i da je želja organizatora da se podnese prijava za turnir iz serije 500.
Iz PR tima Novaka Đokovića navode da je u pitanju privremeno preseljenje turnira na godinu dana.
 
Ove godine titulu na ATP turniru u Beogradu osvojio je ruski teniser Andrej Rubljov, koji je u finalu savladao upravo Đokovića sa 2:1 u setovima (6:2, 6:7, 6:0).
 
Stiglo objašnjenje
 
Direktor teniskog ATP turnira Srbija open Đorđe Đoković rekao je danas da je Banjaluka izabrana kao privremena zamena zbog odličnog teniskog centra, kao i da očekuje da će turnir sledeće godine biti posećeniji nego u Beogradu.
 
"Banjaluka je bila naš izbor za ovaj period relokacije iz nekoliko razloga. Glavni je taj što tamo postoji izvanredan teniski centar sa devet terena, od kojih će tri imati tribine. Postojeći kapacitet na centralnom stadionu će biti povećan na 6.000 mesta, dok će teren broj dva imati 1.500 sedišta, a trojka 700", rekao je Đorđe Đoković, preneli su organizatori.
 
Srbija open će naredne godine biti preseljen u Banjaluku, pošto će se na teniskom centru "Novak" u Beogradu vršiti radovi, sa ciljem da se organizuje turnir iz serije 500. Đoković je dodao da je upoznat sa velikim interesovanjem publike u Banjaluci.
 
"Znam da je interesovanje publike ogromno, Banjaluka voli Novaka, i svi žele uživo da vide vrhunske tenisere. Zato mislim da će turnir u Banjaluci biti čak i posećeniji od Beograda ove godine, koji je srušio rekord u posećenosti od 49.000 prodatih karata", rekao je on.
 
ATP se lako složio sa ovom promenom, a direktor Srbija opena ističe da je Banjaluka već 20 godina domaćin čelendžera.
 
"Poznata su destinacija teniserima, mnogi kvalitetni igrači su igrali tamo, uvek su bili toplo dočekani i verujem da će turnir zaista postići veliki uspeh", dodao je on.
 
Đoković je rekao da je Banjaluka bila spremna i za organizaciju "Adria tura" 2020. godine, ali da to nažalost nije bilo moguće.
 
"Tada se stvari, nažalost, nisu poklopile, ali smo želeli da im se ovim odužimo i zahvalimo, i smatramo da Banjaluka apsolutno zaslužuje da bude domaćin ATP turnira u 2023. godini", ocenio je on.
 
Na turniru u Banjaluci trebalo bi da nastupa i Novak Đoković.
 
"To je svakako plan. Bože zdravlja, samo da sve bude kako treba i Novak će zaigrati u Banjaluci", dodao je njegov brat Đorđe.
 
Direktor Srbija opena istakao je da se Beograd nalazi među favoritima za dobijanje licence za turnir serije 500.
 
"Baš iz tih razloga, kako bismo spremno dočekali taj momenat, privremeno smo premestili turnir iz Beograda, kako bismo unapredili uslove za taj nivo. Konstantno se trudimo da rastemo i poboljšavamo organizaciju, dovodimo najbolje moguće igrače i podižemo lestvicu kada je reč o kvalitetu. U sklopu te strategije je doneta i ova odluka", zaključio je Đoković.
 
Turnir u Banjaluci biće odigran u aprilu 2023. godine.
  • q

    28.10.2022 18:21
    @Mirko
    Tako je, nije besplatno ali ne zaboravi da studenti iz RS unose novac u Srbiju iz druge drzave,placaju stanove i ostale troskove,mnogi od njih i placaju skolarinu koja nije mala. O ceni stanarine da ne pricamo. A rang lista studenata se gleda prema radu i intelektualnoj sposobnosti a ne prema lokalnoj pripadnosti,iako je u Srbiji uobicajeno da predsednici budu grobari sa srednjom skolom,a ministri vlasnici pecenjara. Dobro je da bar jos malo funkcionise taj Bg univerzitet koga je posle turske okupacije i finansijski pomogao Luka Celovic Trebinjac- Hercegovac,najmanje sto moze Srbija da ponudi njegovim potomcima je skolovanje. https://sr.m.wikipedia.org/sr-ec/%D0%9B%D1%83%D0%BA%D0%B0_%D0%8B%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B
    Umesto da ispravimo sramotu koju osecamo kad cujemo da je Matica Srpska jednom NIkoli Tesli odbila stipendiju,treba da damo priliku nekim novim talentima da imaju pravo na obrazovanje,a ne da gledamo ko je odakle dosao vec kakve su mu zasluge,rad i talenat.
    Navescu jos jedan primer koji mnogi ne znaju,Nikola Vasic poznat kao srpski Stradivarij je Srbin iz BIH koji je skolovanje zapoceo u NS u vreme Austrougarske,kasnije nastavio u Rusiji i Japani da bi na kraju ostao u SADu baveci se izgradnjom violina. http://prijateljisrpskekulture.rs/muzicka-sekcija/
  • Djovak Nokovic

    28.10.2022 16:38
    Blize mu je Ramzes Dodik Treci i piramide...
  • Bosnia

    28.10.2022 15:10
    Open
    koliko porodica placa za zemljiste gde su tereni a nekada bio spomenik oslobodiocima koji je morao biti pomeren?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Alkaras u finalu egzibicionog turnira u Rijadu

Drugi teniser sveta, Španac Karlos Alkaras plasirao se u finale egzibicionog turnira "Slem šest kraljeva" u Rijadu, nakon što je posle dva seta pobedio svog sunarodnika Rafaela Nadala 6:3, 6:3.

Đoković: Planiram da igram i sledeće sezone

Novak Đoković je rekao da planira da se takmiči i igra i sledeće sezone i dodao da je zadovoljan godinom iako nije osvojio nijedan grend slem pehar, ali jeste zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.