Angelina Topić četvrta na dvoranskom EP

Angelina Topić zauzela je danas četvrto mesto u skoku uvis na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Istanbulu.

Topić je do četvrtog mesta došla nakon što je iz prvog pokušaja preskočila 1,94 metra, čime je izjednačila najbolji ovogodišnji juniorski rezultat u svetu.

Zlatnu medalju je odbranila Ukrajinka Jaroslava Mahučih sa preskočenih 1,98 metara, srebro je pripalo Holanđanki Brit Virman (1,96), dok je bronzanu medalju osvojila još jedna Ukrajinka Ekaterina Tabašnik (1,94).
U finalu skoka udalj Lazar Anić je zbog problema sa povredom zabeležio revijalni skok od 2,48 metara i zauzeo poslednje osmo mesto.
 
Treću uzastopnu zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu osvojio je Grk Miltiadis Tentoglu rezultatom od 8,30 metara.
 
Iza aktuelnog olimpijskog šampiona završio je Šveđanin Tobijas Montler sa preskočenih 8,19 metara, a do bronze je stigao Rumun Gabrijel Bitan (8,00).
  • Svetlana

    05.03.2023 14:16
    Bravo, bravo
    Bice to medalja u Londonu. Samo napred!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Norisu pol pozicija u Singapuru

Vozač Meklarena Lando Noris startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.