Partizan i Real plaćaju po 50.000 evra, Panteru dva meča suspenzije, Lesoru jedan

Disciplinski sudija Evrolige saopštio je danas kazne za igrače Real Madrida i Partizana, a oba tima su zbog opšte tuče i prekida druge utakmice četvrtfinala kažnjena sa po 50.000 evra.
Suspenzija od pet utakmica izrečena je košarkašu Real Madrida Geršonu Jabuseleu, koji je rvačkim zahvatom oborio i povredio igrača Partizana Dantea Eksuma.
Kapiten Partizana Kevin Panter je zbog učešća u sinoćnoj tuči suspendovan na dve utakmice, dok su po jedan meč suspenzije dobili Matijas Lesor iz Partizana i igrač Reala Gabrijel Dek.
Košarkaši Partizana pobedili su u četvrtak uveče na gostovanju Real Madrid sa 95:80, nakon što je utakmica minut i 40 sekundi pre kraja prekinuta posle opšte tuče.
 
Iz Evrolige su saopštili da na odluke disciplinskog sudije nema prava žalbe.
 
Četvrtfinalna serija se igra na tri pobede, a crno-beli posle dva meča vode sa 2:0.
 
Naredni meč se igra u utorak u Beogradskoj areni.
  • Ćuprija

    29.04.2023 09:30
    Objašnjeno
    Ne pratim košarku pa napokon neko da objasni ko za koga igra, ko za Real a ko za Partizan. Ha, sve sami Španci i Srbijanci.
  • Neoplantius

    29.04.2023 05:12
    Za Mikija64
    Nisam ni ja navijač, i nežilim ni nabrajati silne slučajeve kojih je bilo gde je Srbija bila oštećena u sportskim dešavanjima (a bilo ih je poprilični).
    Ipak, ovde su se dešavanja događala na terenu između igrača, na čega ni organizator ni oublika nisu mogli uticati.
    Koliko je informacija došlo do mene, striktno po propisu svi igrači koji su učestvovali uizgredu su po najblažoj kazni trebali biti kažnjeni na 4+ utakmica suspenzije.
    Real bi se možda snašao sa fondom licenciranih igrača, a Partizan nikako.
    Hoću reći da smo, po mom mišljenju, odlično prošli obzirom na neprofesionalizam pokazan na terenu zbog faula, koji jeste bio nesportski, ali ne i neuobičajen na takmičenjima.
  • Lalo

    28.04.2023 23:43
    hau jes no
    Od Ljulja - ni pomena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.