Ronaldo najplaćeniji sportista na svetu, Mesi drugi, a Mbape treći

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo najplaćeniji je sportista sveta, posle potpisivanja ugovora sa sudijskim klubom Al Nasr, objavio je danas magazin Forbs.
Ronaldo najplaćeniji sportista na svetu, Mesi drugi, a Mbape treći
Foto: Beta/AP
Ronaldo je u prethodnih 12 meseci zaradio 136 miliona dolara i prvi put od 2017. godine je najplaćeniji sportista sveta, preneo je BBC.
Ugovor 38-godišnjeg Portugalca navodno vredi više od 200 miliona evra godišnje.
Drugi na Forbsovoj listi je fudbaler Pari Sen Žermena Lionel Mesi, koji je zaradio 130 miliona evra u poslednjih godinu dana.
 
Njegov saigrač Kilijan Mbape je treći sa zarađenih 120 miliona dolara, četvrti je košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms sa 119,5 miliona, a peti je bokser Kanelo Alvares sa 110 miliona dolara.
 
Golferi Dastin Džonson i Fil Mikelson zauzimaju peto i šesto mesto sa zarađenih 107 odnosno 106 miliona dolara, a osmi je košarkaš Golden Stejta Stefen Kari sa 100,4 miliona.
 
Legendarni švajcarski teniser Rodžer Federer jedini je sportista koji je završio karijeru, a nalazi se na listi, on je deveti sa 95,1 milion dolara. On se penzionisao prošlog septembra.
 
Košarkaš Finiksa Kevin Durent je 10. sa 89,1 milion dolara, koliko je zaradio u poslednjih godinu dana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport