Partizan izgubio od Reala, peta utakmica u Madridu odlučuje o fajnal-foru

Košarkaši Partizana nisu uspeli večeras da obezbede plasman na fajnal-for Evrolige pošto su u Beogradu, u četvrtoj utakmici četvrtfinala plej-ofa, izgubili od Real Madrida sa 78:85.
Partizan je predvodio Zek Ledej sa 25 poena, Janis Papapetru postigao je 18 poena, a Matijas Lesor 11 poena uz sedam skokova. Danilo Anđušić dodao je sedam poena, a Dante Egzum i Jam Madar po šest poena.
U madridskom timu najefikasniji su bili Valter Tavares sa 15 poena uz sedam skokova i Adam Hanga sa 15 poena. Džanan Musa postigao je 14 poena uz osam skokova, a Gabrijel Dek 14 poena.
U neubičajenoj atmosferi u Beogradskoj areni, posle tragedije u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", crno-beli nisu uspeli da iskoriste ni drugu meč loptu, pa se Real od 0:2 vratio u igru i obezbedio majstoricu na svom terenu.
 
Utakmica u Areni počela je minutom ćutanja u znak sećanja na stradale u oružanom napadu u beogradskoj školi.
 
Umesto himne Evrolige, navijači su u tišini podigli šalove i cveće koje su potom bacili na teren, a košarkaši Danilo Anđušić i Najdžel Vilijams-Gos su se kratkim porukama obratili navijačima u ime svojih timova.
 
Košarkaši Partizana igrali su u crnim dresovima, a na grudima je bilo ispisano ime škole "Vladislav Ribnikar".
Peta, odlučujuća utakmica na programu je 10. maja u Madridu.
 
Pobednik serije će u polufinalu fajnal-fora, koji je na programu od 19. do 21. maja u Kaunasu, igrati protiv Barselone koja je u četvrtfinalu eliminisala Žalgiris.
  • кох

    05.05.2023 13:14
    Ljigavci... igrati pored nacionalne tragedije...fuj!
  • I

    05.05.2023 10:12
    treba
    da ispadnu.
  • Paolo

    05.05.2023 08:32
    Dok plač para nebo nad Srbijom, "navijači" navijaju a uprava broji novac. Odlično što ste izgubili, nadam se porazu i u Madridu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.