Sainc na pol poziciji u Singapuru, Verstapen šokirao - loše kvalifikacije za Red Bul

Vozač Ferarija Karlos Sainc osvojio je danas pol poziciju pred trku Formule 1 za Veliku nagradu Singapura.
Sainc na pol poziciji u Singapuru, Verstapen šokirao - loše kvalifikacije za Red Bul
Foto: 021.rs
Sainc je ostvario vreme 1:30,984 minuta, odnosno bio je za 0,072 sekunde brži od Džorda Rasela u Mercedesu, a 0,079 sekundi od svog klupskog kolege Šarla Leklera.
Četvrto vreme imao je vozač Meklarena Lando Noris, dok je peti bio Luis Hamilton u Mercedesu. Do desete pozicije su još i Kevin Magnusen, Fernando Alonso, Esteban Okon, Niko Hulkenberg i Lijam Loson.
Veliki šok na ovim kvalifikacijama doživela je ekipa Red Bula, pošto ni Maks Verstapen ni Serhio Peres nisu uspeli da prođu u poslednji deo kvalifikacija.
 
Aktuelni šampion, Verstapen je kvalifikacije završio kao 11, ali je trenutno pod istagom tako da postoji mogućnost da bude pomeren na startu.
 
"Apsolutno šokatno iskustvo", poručio je Verstapen svom timu odmah pošto je ostao bez poslednjeg dela kvalifikacija.
 
Peres je, na kraju, imao 13. vreme u kvalifikacijama.
Prvi deo kvalifikacija obeležio je veliki incident u kojem je vozač Aston Martina Lens Strol izgubio kontrolu i udario u zaštitni zid što je izazvalo prekid od pola sata.
 
Trka za Veliku nagradu Singapura na programu je sutra od 14 sati.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport