Đoković i Ćaćić izgubili u dublu u Dejvis kupu

Teniska reprezentacija Srbije izgubila je od Češke sa 0:3 u trećem kolu Grupe C Dejvis kupa u Valensiji, nakon što su Novak Đoković i Nikola Ćaćić izgubilu u dublu od Tomaša Mahača i Adama Pavlašeka.
Đoković i Ćaćić izgubili u dublu u Dejvis kupu
Foto: Beta/AP
Srbija je već izborila plasman na završni turnir u novembru u Malagi, pošto je ostvarila dve maksimalne pobede protiv Južne Koreje i Španije, pa je duel protiv Češke bio bez većeg rezultatskog značaja.
U dublu, teniseri su u prvom setu bili sigurni u gemovima na svoje servise sve do 11. kada su Česi napravili brejk, koji im je bio dovoljan za vođstvo u meču.
U drugom setu nije bilo brejka i odigran je taj-brejk, koji su Đoković i Ćaćić dobili sa 9:7.
 
Po dogovoru selektora u trećem setu odigran je super taj-brejk, koji je Češka dobila sa 10:3.
 
Češka je prva reprezentacija u Dejvis kupu koja je ostvarila pobede u svim mečevima u grupi.
 
Ranije danas Češka je povela nakon što je Jakub Menšik pobedio Dušana Lajovića sa 6:3, 6:2, a drugi poen doneo je Jirži Lehečka pobedom protiv Lasla Đerea 7:6, 7:5.
  • Novak

    17.09.2023 16:55
    Đoković
    Očekivano...


  • NS49

    16.09.2023 23:47
    Noletu ne ide dubl pa to ti je
    Žao mi je što All6araz nije igrao za Španiju pa da se on i Nole opet odmere

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković: Planiram da igram i sledeće sezone

Novak Đoković je rekao da planira da se takmiči i igra i sledeće sezone i dodao da je zadovoljan godinom iako nije osvojio nijedan grend slem pehar, ali jeste zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.