I Vranje dobija stadion: Urbanistički projekat objekta za 8.000 posetilaca stavljen na javni uvid

Grad Vranje oglasio je javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju fudbalskog stadiona u tom gradu, na površini od 5,3 hektara gde se nalazi postojeći stadion Yumco kapaciteta 5.000 mesta.
I Vranje dobija stadion: Urbanistički projekat objekta za 8.000 posetilaca stavljen na javni uvid
Foto: Pixabay
Predviđeno je novi da stadion ispunjava uslove koje propisuje UEFA Pravilnik za sportske objekte kategorije 4, da u objektu visine do 25 metara i neto površine 25,4 hiljade kvadrata ima kapacitet da primi 8.302 posetilaca.
U okviru projekta, u istočnom delu kompleksa formirani su parking prostori za putnička vozila (VIP posetioci), parking za osobe sa invaliditetom, parking za bicikle, parking za reportažna vozila, kao i dva parkinga za autobuse.
Osim glavnog objekta, fudbalskog stadiona, planirane su dve portirnice i trafostanica. Izgradnja trafostanice je planirana u istočnom delu, neposredno uz priključak na Ulicu omladinskih brigada.
 
Obrađivač plana je preduzeće PRO-ING iz Novog Sada, a javna prezentacija će trajati do 2. oktobra, piše eKapija uz podsećanje da je gradnja fudbalskog stadiona u Vranju najavljena još 2019. godine, a početak radova bio je predviđen za kraj te godine.
  • Мештанка

    28.09.2023 11:41
    Када ће Луг добити стадион МЗ Сусек играју у курузима,а нису Куруз лига или се чека мост на реци Квај

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport