Zvanično: Savo Milošević novi selektor reprezentacije BiH

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je jednoglasno izabrao Savu Miloševića za novog selektora reprezentacije BiH.

Milošević će biti treći selektor u ovom ciklusu kvalifikacija za fudbalsku reprezentaciju BiH, koju su pre njega vodili Faruk Hadžibegić i Meho Kodro.

Milošević je bio trener beogradskog Partizana, sa kojim je osvojio Kup u sezoni 2018/2019, kao i ljubljanske Olimpije.

Jedan je od najboljih strelaca Partizana i reprezentacije, a imao je uspešnu karijeru igrajući za Aston Vilu, Saragosu, Parmu, Espanjol, Seltu, Osasunu i Rubin iz Kazanja, gde je 2008. godine završio igračku karijeru.
 
Milošević je za reprezentaciju SR Jugoslavije i Srbije odigrao 102 utakmice i postigao 37 golova i treći je na listi po broju utakmica i pogodaka.
 
Milošević će na klupi Bosne i Hercegovine debitovati 13. oktobra protiv Lihtenštajna u Vaduzu, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
 
Posle šest kola u kvalifikacijama na tabeli Grupe J, Bosna i Hercegovina je četvrta na tabeli sa šest bodova, koliko ima i petoplasirani Island.
Portugal ima svih 18 bodova, Slovačka ima 13, a trećeplasirani Luksemburg 10 bodova.
 
Lihtenštajn je poslednji bez bodova, sa jednim postignutim golom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Norisu pol pozicija u Singapuru

Vozač Meklarena Lando Noris startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.