Verstapen pobedio u trci za Veliku nagradu SAD, postigao 50. trijumf u karijeri

Vozač Red Bula Maks Verstapen pobedio je večeras u trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD u Ostinu i ostvario 50. pobedu u karijeri.

Trostruki uzastopni svetski šampion ostvario je 15. pobedu u sezoni, a 50. u karijeri i postao peti vozač koji je došao do 50. trijumfa. 

On je trku počeo sa šestog mesta.
Drugo mesto zauzeo je sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton iz Mercedesa, a treći je bio Lando Noris iz Meklarena.
 
Vozač Ferarija Šarl Lekler zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Serhio Peres iz Red Bula, a šesti Šarl Lekler iz Ferarija, koji je startovao sa pol pozicije.
 
Vozač Mercedesa Džordž Rasel trku je završio na sedmom mestu, Pjer Gasli iza Alpina bio je osmi, a Lens Strol iz Aston Martina deveti.
 
Juki Cunoda iz Alfa Taurija zauzeo je 10. mesto, a on je osvojio dodatni bod za najbrži krug trke i to u poslednjem krugu.
 
Naredna trka u šampionatu vozi se 29. oktobra za Veliku nagradu Meksika.
  • DrNS

    23.10.2023 11:17
    Ima najbrži auto. Neinteresantno za gledanje već duže vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković: Planiram da igram i sledeće sezone

Novak Đoković je rekao da planira da se takmiči i igra i sledeće sezone i dodao da je zadovoljan godinom iako nije osvojio nijedan grend slem pehar, ali jeste zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.