Đoković sedmi put osvojio završni masters

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je završni masters u Torinu.
On je u finalu pobedio Italijana Janika Sinera 2:0, po setovima 6:3, 6:3.
 
Đokoviću je to sedma titula na završnim turnirima, čime je oborio još jedan rekord, koji je do danas delio sa Rodžerom Federerom, koji je karijeru završio da šest trofeja.
Đoković je svoj prvi završni masters osvojio još 2008. godine kada se taj turnir održavao u Šangaju, zatim je četiri puta slavio u Londonu u čuvenoj "O2" areni, a sada je po drugi put podigao ovaj trofej u Torinu.
 
Titula u Torinu je Đokovićeva 98. u karijeri, sedma u 2023. godini.
 
On će u ponedeljak ući u anale kao prvi teniser koji je na prvom mestu ATP liste proveo 400 sedmica.
U uvodnom setu, koji je dobio za 38 minuta, Đoković je izgubio samo dva poena u svojih pet servis gemova, odnosno osvojio je 22 od 20 poena. Uz to, napravio je samo dve neiznuđene greške.
 
Dve greške Sinera u četvrtom gemu donele su Đokoviću jedini brejk u prvom setu. Prva greška koju je napravio i koja je Đokoviću donela brejk loptu, po video snimku, bila je dobra lopta, ali Siner nije zatražio čelendž.
 
Najbolji teniser sveta je drugi set započeo brejkom sa nulom, a potom je u trećem gemu propustio još tri brejk prilike kojima je mogao i da reši ovaj meč.
 
Siner je zapretio u šestom gemu kada je stigao do dve brejk lopte, ali mu Đoković dobrim servisima nije dozvolio da se vrati u meč i poveo sa 4:2.
 
Usledio najduži gem na meču koji je trajao 16 minuta - Siner je najpre propustio šest gem lopti, potom Đoković dve brejk lopte, da bi Italijan iskoristio narednu gem loptu za veliko oduševljenje domaće publike.
 
Ono što Đoković nije uspeo u sedmom, jeste u devetom gemu - stigao je do nove brejk, odnosno meč lopte koju je odmah i iskoristio.
  • A3

    20.11.2023 07:44
    Apsolutno
    Tenis ne pratim, ali moram reći da je Novak srpski supermen.
  • Dunavac

    19.11.2023 21:21
    NOVAK ĐOKOVIĆ
    17 godina ga verno pratim...NIKAD,ALI VIŠE NIKAD svet neće imati ovakvog sportistu!Radovao sam se zbog njega,tugovao,psovao,vikao-ali,bez obzira na sve to-KAPA DOLE!!!
  • Novosadjanin1914

    19.11.2023 20:48
    BâBA
    Svaka cast majstore!
    Primer si za svakog mladog coveka...
    Zelim ti zdravlje i srecu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport