Đoković nakon povlačenja sa Rolan Garosa: "Igrao sam srcem, dao sam sve od sebe, vidimo se uskoro"

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odustao je od takmičenja na Rolan Garosu zbog povrede desnog kolena.
Đoković nakon povlačenja sa Rolan Garosa: "Igrao sam srcem, dao sam sve od sebe, vidimo se uskoro"
Foto: Beta/AP (Christophe Ena)
"Posle današnjeg pregleda, Đoković je odlučio da se povuče sa turnira. Želimo mu brz oporavak", navodi se na nalogu Rolan Garosa na društvenoj mreži Iks.
 
Oglasio se i Đoković i potvrdio da se povukao sa Rolan Garosa nakon što je na današnjem pregledu utvrđeno da ima povredu meniskusa.
 
"Zaista sam tužan što moram da objavim da se povlačim sa Rolan Garosa. Igrao sam srcem, dao sam sve od sebe u jučerašnjem meču, ali zbog pucanja medijalnog meniskusa u desnom kolenu moj tim i ja smo doneli tešku odluku posle pažljivog razmišljanja i konsultacija", napisao je Đoković na Instagramu.
 
On je poželeo sreću igračima koji su stigli do završnice pariskog grend slema i zahvalio se navijačima na ljubavi i kontinuiranoj podršci, uz poruku "vidimo se uskoro".
Đoković se povredio tokom jučerašnjeg meča osmine finala protiv Franciska Serundola.
 
Dva puta je na terenu intervenisao lekar i zahvaljujući lekovima koje je dobio, Novak je uspeo da završi duel i da se plasira u četvrtfinale.
Danas je išao na snimanje magnetnom rezonancom i mišljenje lekara očigleno je bilo da ne treba da nastavi takmičenje. Nezvanično, pokidao je medijalni meniskus i zbog toga ga neko vreme neće biti na terenu.
 
U četvrtfinalu je Đoković sutra trebalo da igra protiv Kaspera Ruda, koji se bez borbe plasirao u polufinale.
 
Novak je ipak sa povredom uspeo da prođe u četvrtfinala i upiše 370. rekordni trijumf na grend slem turnirima. On je iza sebe ostavio Federera koji ima 369. i Rafaela Nadala koji ih prati sa 314.
 
  • Želim ti brz oporava

    04.06.2024 21:19
    Šta reći
    Čovek je osvojio sve pod milim bogom.
  • Eon

    04.06.2024 19:48
    Godine su godine
    Novak je vrhunski teniser, ali ne može da igra protiv vremena.
  • Steva

    04.06.2024 19:37
    Napred Nole!
    Sad pamet u glavu i sto dalje od Bosnjakovica, angazuj profi trenera a ne ove slihtare i debitante.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport