Angelina Topić osvojila srebro na Evropskom prvenstvu

Angelina Topić osvojila je srebrnu medalju u skoku uvis na Evropskom atletskom prvenstvu u Rimu.
To je njeno drugo evropsko odličje i prva medalja za Srbiju na ovom Evropskom prvenstvu. Ona je prethodno osvojila bronzu u Minhenu pre dve godine.
Zlato je pripalo Ukrajinki Jaroslavi Mahučik koja je preskočila 201 centimetar, dok je bronzu osvojila takođe Ukrajinka Irina Geraščenko sa 195 centimetra.
Angelina Topić je osvojila srebro sa 197 centimetara, koliko je preskočila iz trećeg pokušaja.
 
Ona je propustila prvu visinu od 182 centimetra, iz prvog pokušaja preskočila je 186 i 190 centimetra, dok je 193 cm preskočila u drugom pokušaju.
 
Zatim je u prvom pokušaju preskočila 195 centimetra, dok je visinu od 197 centimetara preskočila iz trećeg pokušaja. Ona nije skakala na 199, već na 201 centimetar, ali je sva tri puta rušila letvicu na toj visini.
  • Dragan

    10.06.2024 10:58
    Za primer i ponos
    Od kako sam prvi put čuo za nju pre pet godina pa do danas ovo divno dete ne prestaje da me fascinira, ponašanjem, veštinom i načinom kojim napreduje iz dana u dan.
    Ima mnogo neverovatnih atletičara širom sveta, ali Angelina jednostavno iskače i šablona, totalni sportista , bez šminke, nadmenosti ili bilo čega drugog cime se koriste ostali ne bi li privukli pažnju. Ona to radi svojim skokovima do neba i čini nas ponosnim za sta nemamo često priliku.
    Puno vam hvala Topici bas ste zadužili naciju za dugo vremena.
  • Dr Milanče Mitovski

    10.06.2024 07:05
    NAPRED "ANGELČE"!
    Sve ćestitke našoj šampionki za osvojenu srebrenu medalju i skočenim 197 metara. Neka je služi zdravlje i prati sreća, a na OI želim joj osvajanje zlatnu medalju. Angelče naše napred!
  • Boco

    09.06.2024 22:36
    Uvertira za Pariz. Svaka čast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Norisu pol pozicija u Singapuru

Vozač Meklarena Lando Noris startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.