Nemačka sigurna protiv Mađarske za osminu finala Evropskog prvenstva

Fudbalska reprezentacija Nemačke pobedila je danas u Štutgartu selekciju Mađarske sa 2:0, u utakmici drugog kola Grupe A Evropskog prvenstva.
Nemačka sigurna protiv Mađarske za osminu finala Evropskog prvenstva
Foto: Beta/AP (Themba Hadebe)
Nemačka je do drugog trijumfa i plasmana u osminu finala šampionata Evrope stigla golovima Džamala Musijale u 22. i Ilkaja Gundogana u 67. minutu.
 
Fudbaleri Nemačke su imali nekoliko dobrih prilika u prvom poluvremenu, a na odmor su otišli sa golom prednosti koji je postigao Musijala u 22. minutu posle velike greške Vilija Orbana.
Mađari su, na drugoj strani, najbolju šansu imali u 26. minutu, ali je udarac Soboslaja iz slobodnog udarca zaustavio golman domaćih Manuel Nojer.
Nemačka je od starta drugog poluvremena tražila drugi gol kako bi osigurala pobedu, a do njega je stigla u 67. minutu kada je Mitelštat proigrao Gundogana, a on savladao golmana Mađarske.
 
U drugom meču ove grupe kasnije se sastaju Škotska i Švajcarska.
 
Fudbaleri Nemačke će u poslednjem kolu odmeriti snage sa Švajcarskom, dok će Mađarska igrati sa Škotskom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.