Srbija danas protiv Slovenije na EP: Podjednake šanse za pobedu

Fudbaleri Srbije danas će igrati utakmicu drugog kola grupne faze na Evropskom prvenstvu protiv Slovenije.
Srbija danas protiv Slovenije na EP: Podjednake šanse za pobedu
Foto: Beta/AP
Srbija je poražena u prvom meču na Evropskom prvenstvu od Engleske minimalnim rezultatom - 1:0. Strelac gola bio je Džud Belingem. 
 
Uprkos lošem početku, izvesno je da će izabranici selektora Dragana Stojkovića izaći s velikim samopouzdanjem na meču protiv Slovenije, jer su u drugom poluvremenu protiv Engleske bili ravnopravan, a u pojedinim deonicama utakmice igrački i bolji rival.
Slovenački list Delo izvestio je nakon remija Slovenije i Danske u prvom kolu da je njihov nacionalni tim napravio prvi korak ka ostvarenju sna u Nemačkoj. Erik Janža je Slovencima doneo nerešen rezultat - 1:1.
 
Srbija i Slovenija se sastaju s podjednakim šansama za trijumf. U prethodnih osam okršaja timovi su izbrojali po jednu pobedu i čak šest remija. 
Mnogo je uzbudljivih međusobnih duela iza dve reprezentacije. Poslednji put na šampionatu Evrope, pre Evra u Nemačkoj, ekipe su takođe u grupi C 2000. godine odigrale nezaboravan meč pun uzbuđenja koji je okončan remijem - 3:3.
 
Utakmica drugog kola između Srbije i Slovenije biće odigrana u Minhenu na stadionu koji je poneo ime po gradu u kome se nalazi samo za potrebe Evra. Početak je rezervisan za 15 časova i to će biti prvi meč dana.
 
Ištvan Kovač iz Rumunije biće glavni sudija na meču. Njegovi pomoćnici će biti Vasile Marinesku i Ovidiju Artene, dok je Uefa za četvrtog arbitra odredila Espena Eskasa iz Norveške. U VAR sobi glavni će biti Holanđanin Pol van Bekel.
  • NS

    20.06.2024 09:58
    Juče gledam Hrvatsku i Albaniju i malo mi zasmetale keče na glavama albanskih navijača - ne znam zašto. Sada na ilustraciji članka vidim dete sa šajkačom i tri prsta - pa, kako ih naučimo, tako će i živeti. I to mi je zasmetalo - ovo je fudbal!
  • V

    20.06.2024 09:52
    Rio Tinto
    Ajde navijaci, ako ste prave patriote, razvijte samo jedan transparent protiv Rio Tinta, da se vidi da necemo dozvoliti kopanje.
  • Mile

    20.06.2024 08:21
    Stavio već sto evrića da orlovi idu kući.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.