Slovenci poveli, pa Jović u poslednjoj sekundi doneo bod Srbiji

Fudbalska reprezentacija Srbije odigala je danas protiv Slovenije nerešeno 1:1 (0:0) u drugom kolu grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu i sačuvala je šanse da se plasira u osminu finala.
 Slovenci poveli, pa Jović u poslednjoj sekundi doneo bod Srbiji
Foto: Beta/AP (Antonio Calanni)

Slovenija je povela golom Žana Karničnika u 69. minutu, a gotovo izvesnu eliminaciju sprečio je Luka Jović pogotkom u petom minutu nadoknade vremena.

Šansu da prođe među 16 najboljih Srbija će imati u poslednjem kolu protiv Danske, kada će joj najverovatnije biti neophodna pobeda.
 
Slovenija je u prvom poluvremenu bila konkretnija, sa više šansi, dok je Srbija prvu priliku imala tek u 27. minutu, pa najbolju šansu u 42. minutu.
Srbija je bolje otvorila meč, a onda je Slovenija zaigrala preciznije.
 
Kratkim dodavanjima je dolazila lako ispred šesnaesterca "orlova", ali nije bila efikasna. 
Timovima je u prvom poluvremenu nedostajao završni pas kako bi ugrozili gol rivala. Mitrović je imao priliku u finišu poluvremena, ali nije uspeo da dohvati loptu.
 
Pozitivna stvar u defanzivi Srbije je loša igra Benjamina Šeška koga su Milenković i Veljković potpuno izolovali. Rajković je pružio preko potrebnu stabilnost timu impresivnim odbranama.
 
Srbija je u prvom meču poražena od Engleske sa 1:0, dok je Slovenija remizirala sa Danskom 1:1.
 
Pobednik ovog duela otvoriće sebi vrata nokaut faze Evropskog prvenstva, gde će pored dve prvoplasirane ekipe proći i četiri od pet najbolje trećeplasiranih.
  • Gagarin

    20.06.2024 17:35
    Aman!!
    Fudbal bi u Srbiji trebalo zakonom zabraniti. Bilo bi bolje da nije bilo produzenja i gola, ovako se i dalje zavaravamo.

    Nadam se da gresim, i da ce Piksi i tim izvuci neku pouku.

  • Lepo

    20.06.2024 17:33
    Piksi promenio taktiku. Sad pobeđuju sa 1:1, umesto, kao do sad, sa 0:1.
  • LJ

    20.06.2024 17:32
    Kako
    mi igramo! Ne mogu da shvatim da od jedanaest igrača, niko, ama baš NIKO ne ume da krene prema golu! Igramo najneatraktivniji fudbal na kugli zemaljskoj! Strašno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.