Piksi: Ja sam samo u ulozi da dajem uputstva igračima

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi poručio je da kod igrača ne postoji nervoza, te da će ekipa dati sve od sebe da savlada Dansku.
Dan nakon remija protiv Slovenije, selektor Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se novinarima po drugi put. 
 
On je govorio o nizu stvari, poručujući da on "samo ima ulogu da daje prave direkcije igračima i daih motiviše na pravi način".
"Igrači žele i hoće, niko se ne šeta, niko se ne žali na bilo šta. Sa te strane sam potpuno zadovoljan, mi smo zdrava grupa koja će dati maksimum da napravi dobar rezultat u Nemačkoj", navodi Piksi.
 
Po njegovim rečima, u grupi u kojoj su Srbija, Slovenija, Danska i Engleska igra se "tvrdo". 
"Ono što mi se sviđa kod nas je da smo takmičarski nastrojeni i da verujemo do kraja da možemo do pozitivnog rezultata. Što se statistike tiče -  mi smo juče imali 56 odsto procenat poseda lopte, uputili smo 15 udaraca na gol. Napravili 540 pasova, tačno 200 više od Slovenije, to govori o dominaciji, od toga 480 tačnih pasova. Znate koliko smo centaršuteva uputili - 33. To govori u prilog tome da želimo da igramo ofanzivno, bilo bi zabrinjavajuće i veliki znak pitanja da smo tim koji ne šutne na gol", ukazuje selektor.
 
Kaže i da se trudi da na terenu igra najbolji tim, ocenjujući konstataciju da je golman Predrag Rajković najbolji igrač kao "lepim komplimentom". Piksi priznaje da ekipa "ima problema da uhvati igru i da pas bude tečniji i korisniji za tim".
 
"Radimo na tome stalno im govorim na sastancima i treninzima, očekujem od prvog minuta protiv Danske da budemo na nivou i da odigramo svih 90 minuta tako. Imamo protivnika koji ima svoj stil igre i koji želi da dominira i da bude tim koji drži kontrolu, ali najbitnije je da mi uspevamo da pronađemo naš stil igre i da kroz neku pas igru, ka čemu težimo, dolazimo do akcija koje nam daju mogućnosti i nadu da možemo da ugrozimo protivnika", navodi Piksi.

Srbija protiv Danske igra u utorak, 25. juna.
  • Max

    23.06.2024 09:39
    Normalno da kod njih nema nervoze jer ih boli uvo ,oni su tu dosli na izlet da se malo odmore,napune baterije i daju sve od sebe za pare u svojim klubovima,sve vas treba kazniti oduzimanjem pasosa,sve vas pozaposljavati u kineskim fabrikama pa da vidim kako bi posle toga igrali
  • Lanac

    22.06.2024 16:22
    Piksi
    Pusti momke da igraju kako hoće jer bi sigurno bolje odigrali bez tvojih uputstava. Ako budemo igrali sa jednim špicem ima šanse da pobedimo.
  • Brankica

    22.06.2024 12:01
    Ćuš bre
    Ma bezi bre i pokrij se po usima sramoto i pljackasu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport