EURO 2024: Ukrajina posle preokreta pobedila Slovačku

Fudbalska reprezentacija Ukrajine pobedila je danas u Diseldorfu Slovačku 2:1, u utakmici drugog kola Grupe F na Evropskom prvenstvu.
Slovačka je povela golom Ivana Šranca u 17. minutu, a izjednačio je Mikola Šaparenko u 54. minutu.
 
Pobedu Ukrajini doneo je Roman Jaremčuk u 80. minutu.
 
Slovačka je povela u 17. minutu golom Šranca, koji je pred golom glavom poslao loptu u mrežu posle dodavanja Lukaša Haraslina. To je njegov drugi gol na turniru.
 
Ukrajina je posle toga zaigrala bolje, a u 34. minutu Oleksandar Tumčuk pogodio je stativu.
Do kraja poluvremena obe ekipe su imale po šansu, u ukrajinskom timu Oleksandar Zinčenko, a u slovačkom Haraslin, ali su golmani dobro intervenisali.
 
U 54. minutu Ukrajina je izjednačila golom Šaparenka. U akciji su učestvovali Mihajlo Mudrik, Artjom Dovbik i Zinčenko, koji je dodao do Šaparenka, a on savladao slovačkog golmana.
 
Mudrik je u 74. minutu pogodio stativu, a Ukrajina je pobedila golom Jaremčuka u 80. minutu, nakon što je posle duge lopte poslao loptu pored golmana Martina Dubravke.
 
U drugom kolu u subotu igraju Rumunija i Belgija.
 
Rumunija, Ukrajina i Slovačka imaju po tri boda, a Belgija je bez bodova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport