EURO 2024: Francuska i Holandija odigrale prvi meč bez pogodaka

Fudbalske reprezentacije Francuske i Holandije odigrale su večeras u Lajpcigu nerešeno 0:0, u drugom kolu Grupe D Evropskog prvenstva.
Obe selekcije imaju po četiri boda, pošto je Francuska u prvom kolu pobedila Austriju sa 1:0, a Holandija selekciju Poljske sa 2:1.
 
Holandija je imala priliku već u prvom minutu. Frimpong je šutirao iskosa u dalji ugao, ali je dobro reagovao golman Francuske Manjan.
Tri minuta kasnije udarac sa distance je oprobao Grizman, ali je ovog puta golman Holandije Verbrugen bio na visini zadatka.
 
U 14. minutu veliku priliku je propustila Francuska. Rabio se na našao sam ispred golmana na pet metara od gola, umesto da šutira proigrao je Grizmana koji se nije snašao i promašio je celu loptu.
Nakon dinamičnog početka, intenzitet igre je opao u nastavku poluvremena, nije bilo ozbiljnijih šansi, i na pauzu se otišlo bez pogodaka.
 
Francuska je bila konkretnija na startu drugog dela, i zapretila je preko Markusa Tirama i Čuamenija, ali su njihovi udarci završili pored gola.
 
Nakon dobre timske akcije u 65. minutu, lopta je stigla do Grizmana, koji je pokušao u padu, ali je golman Holandije intervenisao i izbacio loptu u korner.
 
U jeku incijative Francuske, Holandija je preko Ćavi Simonsa uspela da stigne do pogotka, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.
 
Do kraja meča Francuska je imala inicijativu, mnogo veći posed lopte, ali nije uspela da stigne do ozbiljnije šanse i meč je završen bez pogodaka. Ovo je prvi meč na ovogodišnjem prvenstvu koji je završen bez pogodaka.
 
U poslednjem kolu, Francuska će igrati sa Poljskom, a Holandija sa Austrijom.
 
Ranije danas, u istoj grupi, Austrija je pobedila Poljsku sa 3:1.
  • nevad

    22.06.2024 10:42
    italija francuska bruka za sud
    Sudija sve vreme sudio za Francusku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Uefa suspendovala turskog fudbalera

Turski ministar sporta Osman Askin Bak ocenio je kao "nepravednu" odluku Evropske fudbalske unije (Uefa) da suspenduje turskog fudbalera Meriha Demirala.